Έντυπη Έκδοση

Χρόνο για άλλες λύσεις ζητούν οι εργαζόμενοι στο χάλυβα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος (Hellenic Steel), η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση να μεσολαβήσει στην ιταλική κυβέρνηση και στη μητρική εταιρεία ILVA -που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της ΑΕΕΧ και από το καλοκαίρι του 2013 έχει τεθεί υπό ιταλική κρατική επιτροπεία- ώστε να μην ανασταλεί η λειτουργία της ελληνικής χαλυβουργίας και να δοθεί χρόνος για να αναζητηθούν άλλες λύσεις (επενδυτές, αγοραστές, κ.ά.).

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Π. Τσαραμπουλίδη, συναντήθηκε με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γ. Ορφανό για να κανονίσει ραντεβού με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, προκειμένου να του εκθέσουν τα επιχειρήματά τους.

Η Hellenic Steel, στην οποία απασχολούνται 272 εργαζόμενοι, είναι ο μοναδικός παραγωγός επεξεργασμένων προϊόντων ψυχρού χάλυβα στη χώρα, με 40% εγχώριο μερίδιο αγοράς και με εξαγωγές πάνω από το 50% της παραγωγής της σε γειτονικές χώρες, ενώ είναι επίσης σημαντικός πελάτης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασιακά θέματα
Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Χαλυβουργία
Υπουργείο Ανάπτυξης