Έντυπη Έκδοση

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΒΛΑΣΤΟΣ

Αναβλήθηκε η δίκη για την έκρηξη

Αναβλήθηκε, χθες, από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, η δίκη για την έκρηξη που είχε σημειωθεί σε είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Μανδηλαρά -14 μήνες πριν-, για την οποία κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.

Συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ο Βλαστός μετήχθη από τις Φυλακές Τρικάλων, αλλά, τελικώς, κατόπιν αιτήματος αναβολής που έθεσε η υπεράσπισή του, επειδή απουσίαζε ένας εκ των συνηγόρων του, καθώς και ένας εκ των συνηγόρων των δύο άλλων κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση, η δίκη αναβλήθηκε επ' αόριστον. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της θα καθοριστεί εκ νέου από τον εισαγγελέα.

Αρχικά, το δικαστήριο είχε αποφασίσει τη διακοπή της δίκης για τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά η υπεράσπιση Βλαστού επέμεινε στην αναβολή και για τον επιπλέον λόγο ότι στις 22 Οκτωβρίου ξεκινάει στο 5μελές Εφετείο Αθηνών (σε αίθουσα Φυλακών του Κορυδαλλού) η δίκη για την απαγωγή του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου.

Επιπλέον, η υπεράσπισή του ζήτησε να είναι παρούσα και η εισαγγελική λειτουργός, το διαμέρισμα της οποίας ήταν στόχος της επίθεσης (για λόγους εκφοβισμού), η οποία χθες, με επιστολή της προς το Δικαστήριο, έκανε γνωστό ότι δεν μπορούσε να παραστεί.

Επίσης ζήτησε να παραστούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Φυλακών Τρικάλων, όπου και κρατείται ο Βλαστός, οι οποίοι υπηρετούσαν την εποχή κατά την οποία διεπράχθησαν τα αδικήματα που έχουν σχέση με την υπόθεση.

Μαζί με τον Βλαστό κατηγορούμενοι είναι δύο ακόμη άτομα που φέρονται ότι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην πολυκατοικία. Υπενθυμίζεται ότι, λίγο μετά την έκρηξη, είχε συλληφθεί ο ένας εξ αυτών επιτόπου και αποκαλύφθηκε εν συνεχεία και η ταυτότητα του συνεργού του. Στην πορεία της προανάκρισης και τακτικής ανάκρισης, αποδόθηκαν ευθύνες και στον Παναγιώτη Βλαστό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Τρομοκρατία