Έντυπη Έκδοση

* ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 57ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΡΟ

Δεν ήθελε Εβραίους, συνταγογραφούσε ναρκωτικά

Μετά την ποινή για ναζιστική συμπεριφορά, 57χρονος γιατρός καταδικάστηκε και για παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών χαπιών σε πρώην τοξικομανή. Πριν από 6 μήνες γνώρισε τη δημοσιότητα όταν συνελήφθη για την ανάρτηση πινακίδας που έγραφε «ανεπιθύμητοι οι Εβραίοι εδώ», έξω από δημοτικό ιατρείο της Θεσσαλονίκης.

Χθες, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε 5ετή κάθειρξη στον 57χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για «κατάχρηση ιδιότητας γιατρού», με το ελαφρυντικό του «πρότερου έντιμου βίου». Η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ. Στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι η συνταγή με τα ναρκωτικά χάπια προοριζόταν για την ηλικιωμένη μητέρα του συγκατηγορούμενού του.

Ο τελευταίος καταδικάστηκε με φυλάκιση ενός έτους, για «ηθική αυτουργία» στην παραπάνω πράξη. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην τοξικομανή, με το ελαφρυντικό της «μετέπειτα καλής συμπεριφοράς» και αποφάσισε την εξαγορά της ποινής του προς 5 ευρώ την ημέρα. Και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι πήγε στο γιατρό για να γράψει τη συνταγή για την άρρωστη μητέρα του που, στο παρελθόν, είχε καταθέσει ότι δεν γνώριζε το γιατρό.

«Επικίνδυνο για την κοινωνία» χαρακτήρισε ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Φλωρίδης τον 57χρονο, συμπληρώνοντας ότι «έδωσε όρκο για να είναι ταγμένος στην προστασία της δημόσιας υγείας αλλά έγραφε συνταγή για 50 ευρώ». Τελικά, πρότεινε την ενοχή του γιατρού για την τέλεση της κατάχρησης ιδιότητας γιατρού και την αθώωση του δεύτερου κατηγορούμενου για την ηθική αυτουργία.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο 57χρονος καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με τριετή αναστολή, από το Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε αναρτήσει στο ιατρείο ΕΟΠΥΥ, που του έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Θερμαϊκού, επιγραφή ρατσιστικού περιεχομένου στα γερμανικά που έγραφε: «Ανεπιθύμητοι οι Εβραίοι εδώ».

Η ανάρτηση προκάλεσε τις διαμαρτυρίες πολιτών και αντιρατσιστικών οργανώσεων. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του γιατρού βρέθηκαν μαχαίρια, ναζιστικά σύμβολα, έντυπο υλικό με περιεχόμενο σχετικό με τη Χρυσή Αυγή, φωτογραφίες του Χίτλερ κ.ά. Τότε, στην απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν ανάρτησε ο ίδιος τη ρατσιστική επιγραφή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Διαφθορά
Θεσσαλονίκη
Υγεία
Ρατσισμός