Έντυπη Έκδοση

Στην κόψη του ξυραφιού 250 επενδύσεις στον τουρισμό

Στον αέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 250 μεγάλες και μικρές επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού, καθώς λήγει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια να υπάρξει οριζόντια παράταση ενός χρόνου, άνευ προϋποθέσεων, για τα επιχειρηματικά σχέδια που είναι ενταγμένα στον αναπτυξιακό νόμο, ειδάλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην υλοποιηθούν.

«Πολλά εξ αυτών των επενδυτικών σχεδίων αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ως προς την υλοποίησή τους, οφειλόμενα κυρίως στη μεγάλη χρηματοπιστωτική και την παράλληλη τραπεζική κρίση που έπληξε τη χώρα μας, με αποτέλεσμα είτε να έχουν καθυστερήσει αρκετά είτε να μην έχουν ξεκινήσει καθόλου», σημείωσε ο κ. Τσακίρης.

Και παρά το success story του τουρισμού, όπως λέει, επιχειρήσεις που τώρα σκέπτονται να ενεργοποιήσουν αυτά τα επενδυτικά σχέδια, αντιμετωπίζουν την άρνηση των τραπεζών για χρηματοδότησή τους. Βασικό σκεπτικό του τραπεζικού συστήματος είναι ότι επειδή λήγει σύντομα ο συμβατικός χρόνος υλοποίησης, δεν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις και «κατά συνέπεια δεν τα χρηματοδοτούν, γεγονός που οδηγεί σε ένα οικονομικό αδιέξοδο τις επιχειρήσεις»! Α. ΣΤ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις
Επενδύσεις
Οικονομικές έρευνες και μελέτες
Τουρισμός