Έντυπη Έκδοση

Εκτη παράταση για την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας

Vinci, Ακτωρ και ΜΕΚΤΑ ίσως καταθέσουν αρχικό ενδιαφέρον

Σε νέα παράταση της εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος για την κατασκευή και εκμετάλλευση της υποθαλάσσιας ζεύξης Σαλαμίνας προχώρησε το υπουργείο Υποδομών.

Πρόκειται για την 6η κατά σειρά παράταση, αφού το εν λόγω έργο, το οποίο παλαιότερα είχε προϋπολογιστεί στα 350 εκατ., προκηρύχθηκε στα μέσα του 2012! Νέα ημερομηνία ορίστηκε η 9η Δεκεμβρίου 2014. Η παράταση δόθηκε έπειτα από ερωτήσεις ενδιαφερόμενων εταιρειών, όπως η Vinci, ο Ακτωρ και η ΜΕΤΚΑ.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, ο οποίος θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης με τους υποψήφιους κατασκευαστές, η υποθαλάσσια σήραγγα Σαλαμίνας-Περάματος θα έχει μήκος περίπου 1,1 χλμ. και με τις οδικές προσβάσεις θα φτάσει περί τα 3 χιλιόμετρα, από τον ανισόπεδο Περάματος μέχρι τον Α/Κ Παλουκίων.

Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις των επενδυτών, εάν θα συμπεριληφθούν και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, μήκους περίπου 14,5 χιλιομέτρων.

Το τελικό μήκος του δρόμου που θα κατασκευαστεί αναμένεται να είναι 17,5 χλμ., καθώς θα εκτείνεται από τη λεωφόρο Σχιστού-Σκαραμαγκά, με την οποία θα συνδέεται με ανισόπεδο κόμβο, θα οδεύει μέσα στην περιοχή του ναυτικού οχυρού Σκαραμαγκά και θα φτάνει μέχρι την περιοχή του κολυμβητηρίου Περάματος, όπου δημιουργείται κόμβος για τη σύνδεσή του με την υφιστάμενη οδό Περάματος-Κερατσινίου-Πειραιά.

Το έργο προβλέπεται να κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης. Το ερώτημα είναι εάν μετά την υποθαλάσσια Σαλαμίνας, το υπουργείο Υποδομών δώσει και νέες μεταθέσεις των διαγωνισμών για το αεροδρόμιο Καστελίου, την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας και τον οδικό άξονα Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη.

Ως γνωστόν, η προθεσμία για την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας μετατέθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη στις 7 Οκτωβρίου και για το Καστέλι στις 11 Νοεμβρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επενδύσεις
ΜΕΤΚΑ
Κατασκευαστικές Εταιρείες
Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων