Έντυπη Έκδοση

Επίθεση σε πρόεδρο, αναβολή για Φούτμπολ Λιγκ

Σταματημό δεν έχουν οι επιθέσεις κατά των παραγόντων του ποδοσφαίρου. Χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας (Θεμιστοκλέους 42) έξω από τα γραφεία της Football League ένας κουκουλοφόρος επιτέθηκε και χτύπησε με κλομπ στο κεφάλι τον Γιώργο Στούπα.

Ο πρόεδρος του Ηρακλή Ψαχνών έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο, ενώ ο δράστης επιχείρησε να χτυπήσει και τον αντιπρόεδρο της Ευβοιώτικης ΠΑΕ Γιάννη Κεραμίδα. Δεν τα κατάφερε όμως και επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα διαφεύγοντας με τον συνεργό του από την Ακαδημίας.

Ο Στούπας αποχώρησε από τα γραφείας της Λίγκας όταν ολοκληρώθηκε το Διοικητικό της Συμβούλιο (αποφασίστηκε η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος) και μετά το δολοφονικό χτύπημα του παρείχε τις πρώτες βοήθειες ο πρόεδρος της ΑΕΚ Βαγγέλης Ασλανίδης που είναι γιατρός. Το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα, ο Στούπας διεκομίσθη σε νοσοκομείο και τέσσερις ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

Το δ.σ. της Football League αποφάσισε τη μετάθεση της έναρξης του πρωταθλήματος «επ' αόριστον, λόγω ύπαρξης σοβαρών οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων». Ο ΟΠΑΠ προχώρησε σε μείωση της χορηγίας στο πρωτάθλημα κατά 30%, ενώ αρκετές ομάδες δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και στην ουσία δεν μπορούν να αγωνιστούν στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Επιτροπή της Λίγκας (Σ. Καλογιάννης, Π. Μονεμβασιώτης, Α. Κούγιας, Χ. Μέγκλας, Γ. Στούπας) θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό(!), τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (!) και τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο ζητώντας τους να παρέμβουν για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν οι ΠΑΕ. Για τον ίδιο λόγο θα συναντηθούν με την ΟΠΑΠ, την ΕΠΟ και τους Μαρινάκη, Αλαφούζο, Σαββίδη και Μελισσανίδη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ηρακλής
Αθλητική βία
Football League
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες