Έντυπη Έκδοση

«Οχι άλλο Κωστόπουλο!»

** Από κείμενο του Χρήστου Ξανθάκη στο provocateur.gr

«Λένε στην Αμερική ότι από δύο πράγματα δεν μπορείς να γλιτώσεις: από το θάνατο και τους φόρους. Στην Ελλάδα, λέω εγώ, πρέπει να προσθέσουμε ένα πράγμα ακόμη στην εξίσωση. Ή μάλλον ένα πρόσωπο, τον Πέτρο Κωστόπουλο! Ο,τι και να γίνει, ό,τι κι αν συμβεί, λοιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, ο Πετράν θα είναι πάντα κοντά μας. Θα μας συνοδεύει είτε το θέλουμε είτε όχι μέσα από τα media, μέσα από μία ακόμη μεταμόρφωση, μέσα από την τελευταία του μετάλλαξη. Μπροστά του, ακόμη και οι χαμαιλέοντες θα έμοιαζαν με τοπία βιομηχανικά και ψόφια.

Η αφορμή για να τα γράψω τα ανωτέρω; Μα η επιστροφή του στο Ιντερνετ μέσα από μια φρέσκια ιστοσελίδα. Το όνομα της οποίας δεν θα το γράψω, μιας και ήταν το μοναδικό προαπαιτούμενο στο πρώτο editorial του Κωστό. Κάτι σαν "βρίστε εμένα όσο θέλετε, δεν με νοιάζει, αρκεί να γράφετε πώς λένε την ιστοσελίδα". Το βασικό αξίωμα δηλαδή της αμερικάνικης διαφήμισης, για να θυμηθώ ξανά τις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει αρνητική και θετική προβολή, υπάρχει μόνο προβολή. Αυτό το καταραμένο το visibility, που έχει βάλει μπουρλότο στα καλύτερα τα σπίτια... Και κατέστρεψε και το image (...) του ίδιου του Πέτρου. Σωστά το είχε πει ο Αρης Τερζόπουλος (...): Η μεγαλύτερη τιμωρία για τον Κωστόπουλο ήταν που τον έβαλαν να κάνει πρωινάδικο. Γιατί; Διότι αφαίρεσε κάθε μαγεία και κάθε μυστήριο, από έναν άνθρωπο που είχε φιλοτεχνήσει αποτελεσματικά το δικό του μύθο. Πώς όμως τον φιλοτέχνησε; Πίσω από τις σελίδες των περιοδικών και τα μικρόφωνα των ραδιοφώνων, με σποραδικές μόνο εμφανίσεις μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα. (...). Ενώ στο πρωινάδικο...

Στο πρωινάδικο αναγκάσθηκε να αποκαλυφθεί. Ετσι είναι η φύση της ώρας, δεν σηκώνει μπλόφες και κουίντες. Κι αν είσαι Λιάγκας και Φαίη, απολύτως κενός περιεχομένου και εμπειριών, δεν τρέχει κάστανο. Σε αγαπάει ο τηλεθεατής και ταυτίζεται μαζί σου. Αν είσαι Κωστόπουλος, ένα άτομο που ζούσε και τρεφόταν από τις κοινωνικές, πολιτικές και ψυχαγωγικές ίντριγκες, πρέπει να δώσεις αίμα για να κινήσεις το ενδιαφέρον του κοινού. Δεν το δίνεις; Κάηκες! (...)».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Τυπογραφείο