Ηλεκτρονική Έκδοση

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ Π. ΦΥΣΣΑ

«Να πεις ότι δεν ξέρεις τον Ρουπακιά»

Ηχητικό: Συνομιλία των χρυσαυγιτών Λαγού - Δεβελέκου

Στη δημοσιότητα δόθηκε η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Γιάννη Λαγού και του Σωτήρη Δεβελέκου, μία μέρα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Ο πιο έμπιστος βουλευτής του Μιχαλολιάκου είχε τηλεφωνήσει στον οδηγό του αρχηγού και του δίνει την εντολή να ισχυριστεί στην Αστυνομία ότι δεν ξέρει, δεν έχει δει τον Ρουπακιά.

Ο Ρουπακιάς έχει ισχυριστεί πως υπήρξε «απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής». Οι μαρτυρίες τον διαψεύδουν Ο Ρουπακιάς έχει ισχυριστεί πως υπήρξε «απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής». Οι μαρτυρίες τον διαψεύδουν Αυτό αποκαλύπτει ηχητικό ντοκουμέντο της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Γιάννη Λαγού και του Σωτήρη Δεβελέκου, μία μέρα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, που δημοσιεύει το «Εθνος». Το τηλεφώνημα φαίνεται να έχει γίνει από τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ και στις «οδηγίες» συμμετέχουν και άλλα άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Σήμερα αντιφασιστικά συλλαλητήρια παντού για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τους χρυσαυγίτες.

Ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος:

-Σ. Δεβελέκος: Ναι;

Γιάννης Λαγός (φωτ. ΑΠΕ) Γιάννης Λαγός (φωτ. ΑΠΕ) - Γ. Λαγός: Aμα σε πάνε πάνω για καμιά αναγνώριση αυτού του μαλάκα, δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει. Εντάξει;

- Σ. Δεβελέκος: Εντάξει, εντάξει.

- Γ. Λαγός: Κάτσε να σου πω κάτι, εδώ λένε οι υπόλοιποι να μην πας. Μην πας. (από πίσω ακούγεται η φωνή, πιθανόν, του υποβολέα Κασιδιάρη: πες του ότι είναι ... ακατάληπτο αλλά φαίνεται να ακούγεται η λέξη ύποπτος)

- Γ. Λαγός: Και εγώ αυτό λέω, με αυτό το σκεπτικό του είπα να πάει. Aστο, άστο Σωτήρη πήγαινε κανονικά, όπως είπαμε, εντάξει, απλά να πεις ότι δεν τον ξέρεις τίποτα, εντάξει; Δεν τον γνωρίζεις αυτόν αν σε ρωτήσουν και ότι ασχολείσαι με άλλα πράγματα, με τα κεντρικά μας, με το Μέτωπο Νεολαίας, δεν ασχολείσαι με την (ακατάληπτο) ξέρω 'γω. Εντάξει;

- Σ. Δεβελέκος: Εντάξει. Δεν τον ξέρω λοιπόν, να πάω;

- Γ. Λαγός: Δεν τον ξέρεις, δεν τον ξέρεις, δεν το ξέρεις. Ναι.

* Ταμίας στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια ήταν ο φονιάς του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος επιχείρησε να εμφανιστεί ενώπιον δικαιοσύνης και κοινής γνώμης ότι δεν είχε ιδαίτερους δεσμούς με την οργάνωση. Ένα – ένα όμως ντοκουμέντα, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά απλό μέλος ήταν ο Ρουπακιάς.

* Την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας Μαξίμου-Χρυσής Αυγής μέσω μηνυμάτων στο κινητό του Κασιδιάρη, αποκαλύπτει η “Εφημερίδα των Συντακτών”. Αποστολέας ήταν ο υπάλληλος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή Ζούμπος που συνομιλούσε με τον Μπαλτάκο και στη συνέχεια περνούσε τις εντολες στον Κασιδιάρη, αναφέρουν οι δικηγόροι τηςε πρωτοβουλίας για την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ναζισμός/νεοναζισμός
Αντιφασιστική Δράση
Δικαστικό ρεπορτάζ
Χρυσή Αυγή
Για το ίδιο θέμα
Όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί