Ηλεκτρονική Έκδοση

Κύπρος: Κάνουν πίσω στη φορολόγηση του εφάπαξ

Προς αναστολή της απεργίας στο Δημόσιο

Προς ακύρωση της εξαγγελθείσας για αύριο Παρασκευή απεργίας στον δημόσιο τομέα, προσανατολίζεται η Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) μετά τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας της με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη.

Φωτογραφία AFP Φωτογραφία AFP Μετά την συνάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι από πλευράς κυβέρνησης «δεν υπάρχει πρόθεση φορολόγησης του εφάπαξ ούτε και περαιτέρω μειώσεων στις συντάξεις και τους μισθούς των υπαλλήλων στον κρατικό τομέα».

Στη σύσκεψη πήραν μέρος και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι με τις ηγεσίες των οργανώσεων συμφωνήθηκε η συνέχιση του διαλόγου για εξεύρεση τρόπων, ώστε, πέραν της διασφάλισης των θεμελιωδών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και την ενίσχυση της συνταξιοδοτικής ασφάλειας, να διασφαλισθεί και η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών.

Ο γ.γ. της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, έκανε λόγο για θετική παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη, αναφέροντας ότι δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Ο κ. Χατζηπέτρου είπε ότι οι εξελίξεις θα μεταφερθούν στα συλλογικά όργανα της ΠΑΣΥΔΥ για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, υποδεικνύοντας πως δεν διαφαίνεται να υφίσταται λόγος για πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας. Σημείωσε ακόμη, ότι, κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πρόθεση φορολόγησης του εφάπαξ ούτε μείωσης σε μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ωφελήματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Κύπρος
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας