Ηλεκτρονική Έκδοση

Πουλάνε «εγκληματική» κοινωνική πολιτική

Ποσό 26,8 εκατ. ευρώ διατίθεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υγείας, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κατόπιν σχετικών αιτημάτων τους, για τη χρηματοδότηση σειράς πολιτικών.

Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας Τα χρήματα αυτά, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον κ. Σταϊκούρα, προέρχονται από τα 34,3 εκατ. ευρώ (7,5 εκατ. ευρώ το 2013 και 26,8 εκατ. ευρώ το 2014) τα οποία έχει καταθέσει μέχρι τώρα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος όπου συγκεντρώνονται τα ποσά από εγκληματικές δραστηριότητες που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Τα ποσά αυτά αποτελούν έσοδα του Προϋπολογισμού στο έτος που κατατίθενται, ενώ παράλληλα, αντίστοιχου ύψους πιστώσεις μπορούν να εγγράφονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό για την ενίσχυση προγραμμάτων ή την χρηματοδότηση δράσεων που αφορούν, ιδίως, την εκπαίδευση, την έρευνα, την υγεία ή την κοινωνική αλληλεγγύη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Οικονομική κρίση
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Υπουργείο Οικονομικών