Ηλεκτρονική Έκδοση

Εμβόλιο θανάτου σε 15 βρέφη

Μοιραίο αποδείχθηκε ένα εμβόλιο κατά της ιλαράς για 15 βρέφη στη Συρία καθώς αντί για το εμβόλιο τους χορηγήθηκε μία μυοχαλαρωτική ουσία οδηγώντας τα στο θάνατο, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση των ιατρικών αρχών.

Από νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στην περιοχή Idlib της Συρίας. Copyright Robin Meldrum Από νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στην περιοχή Idlib της Συρίας. Copyright Robin Meldrum Στην έκθεση αναφέρεται ότι φιαλίδια που περιείχαν την μυοχαλαρωτική ουσία ατρακούριο βρέθηκαν σε ένα από τα εργαλεία εμβολιασμού στην επαρχία Ιντλίμπ.

Το ατρακούριο, το οποίο χρησιμοποιείται στην αναισθησία στα χειρουργεία, φαίνεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί για να διαλυθούν τα εμβόλια που χορηγήθηκαν στα παιδιά, αναφέρει η έκθεση των εμπειρογνωμόνων, στην οποία επισημαίνεται ακόμα ότι η συσκευασία του ατρακούριου έμοιαζε με τα φιαλίδια που περιείχαν τον διαλύτη, που υποτίθεται ότι χρησιμοποιήθηκε και διατηρείτο σε ψυγείο του νοσοκομείου στο χωριό Τζαρτζανάζ.

Συνολικά 50 με 70 βρέφη ασθένησαν, όλα εκ των οποίων είχαν εμβολιαστεί στο χωριό αυτό, σύμφωνα με την ιατρική έκθεση, ενώ ανεστάλη η εκστρατεία εμβολιασμού στην επαρχία.

Δικαστήριο αναμένεται τώρα να αποφανθεί αν ο θάνατος των βρεφών προκλήθηκε από ανθρώπινο σφάλμα ή από δόλο, είπαν οι αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Συρία