Ηλεκτρονική Έκδοση

Η Ευρώπη εναντίον των «στημένων»

Από την Πέμπτη (18/9) τίθεται σε ισχύ η ευρωπαϊκή Σύμβαση για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων.

Στην πρόληψη και στην καταπολέμηση των στημένων αγώνων, αποσκοπεί η διεθνής σύμβαση που θα τεθεί σήμερα προς υπογραφή, στην διάσκεψη των Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Mακολέν της Ελβετίας.

Η Ευρώπη ενεργοποιεί άμεσα έναν συναγερμό για τα ύποπτα στοιχήματα και η διεθνής συνεργασία πρέπει να βελτιωθεί. Μάλιστα, η σύμβαση για την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων έχει την υποστήριξη 12 χωρών και ευελπιστούν άμεσα σε περισσότερες.  Το Σύμφωνο θα περιλαμβάνει α) Την προώθηση προληπτικών μέτρων, β)Την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με ύποπτα στοιχήματα σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο γ) Ποινική δίωξη εναντίον εμπλεκομένων σε απάτες ή εξαναγκασμό.  
 
Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή η αρμόδια για θέματα αθλητισμού επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου δήλωσε ότι «οι στημένοι αγώνες αποτελούν διασυνοριακό πρόβλημα και, αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε αυτή τη μάστιγα, είναι σημαντικό να αναλάβουμε δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στην πάταξη των απατεώνων συνεργάζονται σαν μία ομάδα», είπε, προσθέτοντας ότι η σύμβαση αυτή θα συμβάλει στην αύξηση της συνεργασίας μεταξύ του αθλητικού κινήματος, των φορέων εκμετάλλευσης στοιχημάτων, των αρχών επιβολής του νόμου, των κυβερνήσεων και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. «Αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον κερδίσουμε», κατέληξε η Κύπρια επίτροπος. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Στημένα ματς
Ποδόσφαιρο