Ηλεκτρονική Έκδοση

“Καλλιτέχνης της χρονιάς” για το Gramophone ο Λεωνίδας Καβάκος

Μια ακόμα σημαντική διάκριση για τον Λεωνίδα Καβάκο καθώς χθες απέσπασε το βραβείο του “καλλιτέχνη της χρονιάς” από το περιοδικό Gramophone.

Ο Λεωνίδας Καβάκος, που πέρυσι είχε προταθεί και για βραβείο Γκράμι, ήταν συνυποψήφιος με μεγάλα ονόματα όπως οι Μάρις Γιάνσονς και Γιανίκ Νεζέτ Σεγκέν αλλά και ο βιολονίστας Ρενό Καπισόν.

Ο βιολονίστας, μαέστρος, κορυφαίος δεξιοτέχνης και μουσικός, Λεωνίδας Καβάκος, έχει στο ενεργητικό του μία ευρεία δισκογραφία διεθνούς αποδοχής και συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες, μαέστρους και σπουδαίους ερμηνευτές, στις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου.

Από το 2006 συνεργάζεται με τον Ιταλό και συνομήλικό του Ενρίκο Πάτσε, ο οποίος έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες, διάσημους σολίστ και σημαντικά σύνολα δωματίου, διαθέτει ποικιλόμορφη δισκογραφία και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες και εμφανίσεις στους «ναούς της μουσικής» σε όλο τον κόσμο.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει για μια ακόμα φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14 Οκτωβρίου, με την νεαρή Κινέζα πιανίστρια Γιούτζα Γουάνγκ.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική