Ηλεκτρονική Έκδοση

Εν όψει εκπλειστηριασμού στοιχείων του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ψηφίστηκε τροπολογία για πλειστηριασμούς ιδιωτικών κλινικών

Θέματα αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών κλινικών στην περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού τους, ρυθμίζει τροπολογία που υπερψηφίστηκε στη Βουλή. Ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης τόνισε ότι η τροπολογία εισήχθη με κατεπείγοντα τρόπο επειδή την προσεχή Τετάρτη γίνεται ο εκπλειστηριασμός στοιχείων του ενεργητικού του «Ερρίκος Ντυνάν» μετά από κατάσχεση που έχει επιβάλει για απαιτήσεις η Τράπεζα Πειραιώς.

Το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» Το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»

Ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα η τροπολογία διαφυλάσσει τη λειτουργία του «Ερρίκος Ντυνάν», τις θέσεις εργασίας και το σύνολο.
 
«Με την αυτόματη μεταφορά της άδειας, όποιος πλειοδότης πάρει το νοσοκομείο θα πάρει εξ ορισμού και την άδεια χωρίς να έχει πραγματικά τις προϋποθέσεις», τόνισε ο Θοδωρής Τρίτσας, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης.
 
Η τροπολογία προβλέπει ότι σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας ή ιδιωτικής κλινικής, ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας, και ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής που τυχόν υπάγεται στην κατάσχεση ή συνδέεται με μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, εφόσον ο νέος φορέας πληροί τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Βουλή