Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνάντηση του προέδρου της ΕΤΕπ με τον υπουργό Ανάπτυξης

Χόγερ: «Η κρίση δεν τελείωσε»

«Η κρίση δεν τελείωσε και θα θεωρήσουμε ότι αυτό συμβαίνει όταν αρχίσουν να δημιουργούνται θέσεις εργασίας» στην Ελλάδα τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγερ, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ συζήτησε με τον υπουργό Ανάπτυξης το πρόβλημα μεταφοράς της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ συζήτησε με τον υπουργό Ανάπτυξης το πρόβλημα μεταφοράς της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία

Ο κ. Χόγιερ, μετά τις συνομιλίες στο υπουργείο Ανάπτυξης, σχολίασε ότι είναι σημαντική η πρόοδος στον τομέα της ανεργίας, όμως επισήμανε την ανάγκη για δημιουργία θέσεων εργασίας.
 
Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ σημείωσε, επίσης, ότι ενώ ο στόχος για το 2014 ήταν να διατεθεί στην Ελλάδα περίπου 1 δισ. ευρώ, στο εννιάμηνο έχει διατεθεί ήδη 1,4 δισ. ευρώ.
 
Ένα από τα βασικά θέματα των συνομιλιών Χόγερ – Δένδια ήταν το πρόβλημα μεταφοράς της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα για τα αίτια αυτής της κατάστασης.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 400 εκατ. ευρώ που «κάθονται» στα διαρθρωτικά ταμεία από προγράμματα που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ, έχουν απορροφηθεί 168 εκατ. ευρώ.
 
Ο Νίκος Δένδιας εκτίμησε ότι το πρόβλημα που εντοπίζεται στη μεταφορά της ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βελτιωθεί από το υπό σύσταση δεύτερο υποταμείο του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, στο οποίο συμμετέχει η ΕΤΕπ. 
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΤΕπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν μέσω των δράσεων και αυτού του εργαλείου.
 
Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία 
 
Ο κ. Χόγερ αποκάλυψε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εξετάζει την υιοθέτηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών και με κεντρικό άξονα να βοηθηθούν ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ)