Έντυπη Έκδοση

* ΣΥΡΙΖΑ

Σύμπνοια παρά τη μυστικοπάθεια

Οι επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό και των Γιάννη Δραγασάκη και Γιώργου Σταθάκη στο Βερολίνο προκάλεσαν συζητήσεις στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς τέθηκε από πλευράς στελεχών και της Αριστερής Πλατφόρμας η σκοπιμότητα αυτών των επαφών.

Ειδικά η αποστολή των δύο οικονομικών στελεχών στη γερμανική πρωτεύουσα, περίπου ως μυστική αποστολή, και η επαφή που είχαν με τον υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης της Ανγκελα Μέρκελ, Γεργκ Ασμουσεν, που έγινε γνωστή από δημοσίευμα των «Νέων», εγείρει ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό αυτό που αφορά την τόση μυστικότητα που κρατήθηκε και η οποία προκάλεσε πολλές ερμηνείες σε ΜΜΕ.

Ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, φέρονται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, να ταξίδεψαν στη Γερμανία, για να δουν τον κ. Ασμουσεν, και το ραντεβού ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μία από τις ερμηνείες του ταξιδιού είναι ότι ακριβώς επειδή το αργότερο έως τον Απρίλιο θα προκληθούν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να βολιδοσκοπήσει τις γερμανικές διαθέσεις απέναντι σε μία μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα. Λέγεται, επίσης, ότι στη συνάντηση οι κ. Δραγασάκης και Σταθάκης έθεσαν στον κ. Ασμουσεν και ζητήματα που αφορούν τη διαγραφή μέρους του «κουρέματος».

Σε γενικές γραμμές, πάντως, το εσωκομματικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και έχει διασαλευθεί, δεν αναμένεται να ενταθεί, καθώς επικρατεί το σύνθημα της γενικής σύμπνοιας σε αυτήν τη φάση που θεωρείται προεκλογική και ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία του κόμματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
Βατικανό
ΣΥΡΙΖΑ
Κύριο θέμα
Κατά των τραπεζών ο Πάπας