Έντυπη Έκδοση

Μήνυμα ειρήνης στην τρόικα από τον Γκίκα Χαρδούβελη

Δημοσιονομική «ανάσα» από τους εταίρους-δανειστές, η οποία θα επιτρέψει στους Ελληνες να αντιληφθούν «ότι έρχονται ξανά χρήματα στο πορτοφόλι τους, τα παιδιά τους έχουν δουλειά, οι θυσίες που έκαναν πιάνουν τόπο και άρα πρέπει να διαφυλάξουν τις μεταρρυθμίσεις», ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, προσπαθώντας να στείλει μήνυμα «ειρήνης» προς την τρόικα λίγες ημέρες πριν από την επιστροφή των ελεγκτών στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα, μετά από μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή, επιτέλους σταθεροποιείται. Σταθεροποιείται η οικονομία της», είπε ο κ. Χαρδούβελης μιλώντας στην τελετή υπογραφής των δανειακών συμβάσεων ύψους 815 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για μεταφορικά και ενεργειακά έργα.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την πρόβλεψη ότι θα δούμε πρώτη φορά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο τρέχον τρίμηνο, προσθέτοντας ότι «ήδη από τον Απρίλιο η Ελλάδα αποκτά εκ νέου πρόσβαση στις αγορές. Δεν έχει αποκαταστήσει πλήρως την έξοδό της στην ομαλή χρηματοδότηση, όμως σταδιακά εκδίδει ομόλογα διαφορετικών λήξεων και σιγά σιγά θα κλείσει όλη την καμπύλη επιτοκίου».

Ο κ. Χαρδούβελης επίσης υπογράμμισε ότι «καμιά δημοσιονομική προσαρμογή δεν είναι για πάντα, δεν μπορεί να έχει διάρκεια, εάν δεν αναληφθούν μεγάλες αναπτυξιακές επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα φτιάξουν θέσεις εργασίας και θα φέρουν εισοδήματα στον κόσμο», για να συμπληρώσει: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια "ανάσα" -"ανάσα" στο εισόδημα- ώστε οι Ελληνες να αντιληφθούν ότι επιτέλους πλησιάζουμε στην έξοδο από την κρίση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τρόικα
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Υπουργείο Οικονομικών