Έντυπη Έκδοση

Κάποιοι επιμένουν στην... αυθόρμητη εμφάνιση Καρατζαφέρη

Τον ανοιχτό χαρακτήρα των δύο εκδηλώσεων, που προγραμματίζονται για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, φέρονται πως σχεδιάζουν να εκμεταλλευθούν οι υποστηρικτές της επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η επέτειος κινδυνεύει έτσι να εξελιχθεί σε αφορμή συγκρούσεων αντί ανασύνταξης όλων των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, όπως επιθυμεί η Συγγρού.

 Και αυτό, καθώς μπορεί υπέρ τής επανένταξης του προέδρου του ΛΑΟΣ να τάσσονται οι Αδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Χρύσανθος Λαζαρίδης, με αυτό το ενδεχόμενο όμως διαφωνεί σημαντικός αριθμός στελεχών και εντός του ηγετικού πυρήνα. Μέχρι στιγμής νικητές στην «κόντρα» αυτή φέρονται οι δεύτεροι, οι πρώτοι όμως επιμένουν στις εισηγήσεις τους, παρ' όλο που προ ολίγων εβδομάδων τούς είχε διαμηνυθεί αρμοδίως να σταματήσουν να συντηρούν το θέμα επιστροφής Καρατζαφέρη, που δοκιμάζει τα καραμανλικά νεύρα, με δημόσιες δηλώσεις.

Δεδομένου του ανοιχτού χαρακτήρα της συνεδρίασης των Πολιτικών Επιτροπών Ν.Δ. και ΟΝΝΕΔ στη Χαλκιδική στις 27 Σεπτεμβρίου και της εκδήλωσης στην Αθήνα με ομιλητή τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, φέρεται τώρα να συζητείται από ορισμένους το σενάριο της... αυθόρμητης εμφάνισης του κ. Καρατζαφέρη. Οσοι διαφωνούν (όχι μόνο με το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά γενικότερα με το να δημιουργηθεί κλίμα επιστροφών νυν και πρώην βουλευτών στην παρούσα φάση) θεωρούν ότι αυτό πρέπει να αποφευχθεί και πως ούτε στην επόμενη φάση της διεύρυνσης (καθώς οι επετειακές εκδηλώσεις θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα σε μία σειρά κινήσεων για την επανασυσπείρωση της παράταξης εν όψει πιθανών πολιτικών εξελίξεων) πρέπει να τεθεί θέμα επιστροφής Καρατζαφέρη με οποιαδήποτε φόρμουλα. Β. ΣΑΜ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΛΑΟΣ
Νέα Δημοκρατία