Έντυπη Έκδοση

ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Υποψήφιος πρόεδρος, της ΔΗΜΑΡ, ο Κουβέλης

Αρχισε να ανοίγει τα χαρτιά του χθες ο Φ. Κουβέλης, που δήλωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ για την προεδρία του κόμματος. Αν και επανέλαβε ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συναρτάται με τις ασκούμενες πολιτικές, εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν και σημείωσε πως ο ίδιος δεν αναμένει πολιτικές συνεννοήσεις υπό συνθήκες πόλωσης.

«Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Αυτό με ενδιαφέρει και νοιάζομαι για την ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου», τόνισε χθες σε συνέντευξή του («Real FM»), παραπέμποντας για όλα στο συνέδριο του Οκτωβρίου. «Θα συνεννοηθούμε, θα διαφωνήσουμε, θα κατατεθούν αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις -γιατί όχι- αλλά, από εκεί και πέρα, οι συλλογικές αποφάσεις είναι εκείνες που θα προσδιορίσουν την πορεία και την εξέλιξη της ΔΗΜΑΡ», σημείωσε ο κ. Κουβέλης, «από θέση αυτονομίας», όπως είπε.

Ερωτηθείς για την αποχώρηση στελεχών και βουλευτών του κόμματος, με τελευταία αυτή του Σπ. Λυκούδη και της «Μεταρρυθμιστικής Τάσης», εξήγησε ότι επέλεξαν έναν άλλο δρόμο και επέμεινε ότι «δεν χρειαζόταν να γίνει συνέδριο». Επισήμανε ότι στο συνέδριο θα ξεκαθαρίσουν οι θέσεις του κόμματος και η πολιτική των συμμαχιών, όπως και το θέμα για «την ηγεσία του κόμματος, ακόμα και το ζήτημα των ενδεχομένων υποψηφιοτήτων». Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Ολη η εξουσία βρίσκεται στους συνέδρους. Αυτοί θα κρίνουν από ποια θέση θα δώσει ο καθένας μας τη μάχη και προφανώς, ο μέχρι τώρα πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δηλαδή εγώ».

Αναφερόμενος στα σενάρια, που φέρουν τον ίδιο υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επανέλαβε ότι δεν έχει υπάρξει «καμία πρόταση και καμία συμφωνία, ούτε κρυφή ούτε φανερή» και συνέχισε: «Δεν θα αντιμετώπιζα το θέμα με προσωπικά κριτήρια και αποσυνδεδεμένα από το τι κρίνω ότι θα είναι θετικό για τη χώρα και την κοινωνία», αλλά αυτό θα κριθεί στην ώρα του.

Τόνισε ότι η υποψηφιότητα πρέπει να δημιουργεί πλαίσιο πολιτικών συναινέσεων και επανέλαβε ότι ο ίδιος τη συνδέει με τις ασκούμενες πολιτικές. «Δεν μπορεί να αναμένουμε πολιτικές συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμπτώσεις, αν αυτές οι πολιτικές διευρύνουν την κοινωνική και πολιτική πόλωση», επισήμανε. Ερωτηθείς, δε, εάν με την τοποθέτησή του αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος εφόσον προταθεί, απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι θα αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές, για να δηλώσει: «Κρατήστε, ως απάντηση, ότι είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ». ΠΑΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ