Έντυπη Έκδοση

Παίρνει πάλι μπροστά το φράγμα Μεσοχώρας

Την ολοκλήρωση του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας Τρικάλων δρομολογεί η κυβέρνηση, με την υπογραφή των σχετικών σχεδίων διαχείρισης των υδατικών πόρων Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και του αναπληρωτή του Νίκου Ταγαρά. Το κόστος για την ολοκλήρωση του έργου είναι 110 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθούν από τη ΔΕΗ, ενώ εκτιμάται ότι το φράγμα θα αποπερατωθεί σε δύο χρόνια

«Πρώτη μιας σειράς αναπτυξιακών παρεμβάσεων που ξεκινούν σε ολόκληρη τη χώρα» χαρακτήρισε το έργο ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα προχωρά. Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν. Επενδύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον με ανάπτυξη και με θέσεις εργασίας».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε και τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το 2014 και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, μπαίνει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας». Παράλληλα επέμεινε ότι «έχουμε να κάνουμε όμως ακόμα πολλά. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού αρχίζει να γίνεται μήνα το μήνα η Ελλάδα μια χώρα φυσιολογική».

Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε το 1986 και σταμάτησε το 2001 λόγω δικαστικών εμπλοκών στην εκτροπή του Αχελώου. Για το έργο στο παρελθόν έχουν δαπανηθεί 283 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, η παραγόμενη ενέργεια από το συγκεκριμένο έργο ισοδυναμεί με το 10% της συνολικής παραγόμενης ενέργειας στη χώρα από υδροηλεκτρικά έργα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημόσια Έργα
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)
Κυβέρνηση