Έντυπη Έκδοση

Προπαγάνδα σε συνέχειες από βίντεο τζιχαντιστών

Την ώρα που τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν στραμμένα χθες στο δημοψήφισμα στη Σκοτία, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έδιναν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένας Βρετανός δημοσιογράφος, ο Τζον Κάντλι, να είναι έτοιμος να αποκαλύψει «όλες τις πλευρές της αλήθειας». Ο Τζον Κάντλι απήχθη στη Συρία λίγο μετά την άφιξή του το 2012.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube ο δημοσιογράφος, ο οποίος συνεργαζόταν με τις εφημερίδες «Sunday Times», «The Sun» και «Sunday Telegraph», όπως και με το Γαλλικό Πρακτορείο, εμφανίζεται να είναι ντυμένος με μια πορτοκαλί στολή και να βρίσκεται μπροστά από ένα τραπέζι, καθώς μιλά απευθυνόμενος στην κάμερα.

«Ξέρω τι σκέφτεστε. Σκέφτεστε: "Το κάνει αυτό επειδή είναι αιχμάλωτος. Εχει ένα όπλο στον κρόταφό του και αναγκάζεται να το κάνει". Σωστά;» λέει ο Κάντλι.

«Λοιπόν, είναι αλήθεια. Είμαι αιχμάλωτος. Αυτό δεν μπορώ να το αρνηθώ. Αλλά με δεδομένο ότι με έχει εγκαταλείψει η κυβέρνησή μου και η τύχη μου εξαρτάται από το Ισλαμικό Κράτος, δεν έχω τίποτε να χάσω», προσθέτει.

«Επειτα από δύο καταστροφικούς και ιδιαίτερα αντιδημοφιλείς πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, γιατί οι κυβερνήσεις μας είναι τόσο πρόθυμες να εμπλακούν σε μια ακόμη σύρραξη που δεν μπορούν να κερδίσουν; Νομίζετε ότι μαθαίνετε όλη την αλήθεια;» συνεχίζει και αναφέρει ότι θα ακολουθήσει και συνέχεια, με περισσότερο «επεξηγηματικά» βίντεο.

(Πηγές: The Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιράκ
Συρία
Απαγωγές/Αιχμαλωσία
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος