Έντυπη Έκδοση

Για δόλια χρεοκοπία κατηγορείται ο πατήρ Ρέντσι

Στο επίκεντρο έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία της Γένοβας, για δόλια χρεοκοπία, βρίσκεται ο πατέρας του Ιταλού πρωθυπουργού, Τιτσιάνο Ρέντσι. Η περίπτωση αφορά ειδικότερα τη χρεοκοπία της εταιρείας διανομής εφημερίδων και περιοδικών Chil Post, του πρεσβύτερου Ρέντσι, τον Μάιο του 2013.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν ιταλικές εφημερίδες, ο Τιτσιάνο Ρέντσι φέρεται ότι εγκατέλειψε το 2005 την έδρα της εταιρείας του στη Γένοβα χωρίς να εξοφλήσει οφειλές από ενοίκια που δεν είχε πληρώσει (της τάξης των 8.000 ευρώ) κι έχοντας προκαλέσει φθορές. Ο ιδιοκτήτης προσέφυγε δικαστικώς εναντίον του πατέρα του Ιταλού πρωθυπουργού, αλλά αργότερα η εταιρεία πωλήθηκε και τελικά κηρύχθηκε σε πτώχευση το 2013.

Η υπόθεση αυτή, για την οποία ο ίδιος ο Τιτσιάνο Ρέντσι φέρεται ότι «δεν ανησυχεί» και δηλώνει ότι «ευχαριστεί τη Δικαιοσύνη», μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων αγγίζει τον Ιταλό πρωθυπουργό. Ο Ματέο Ρέντσι και μία από τις αδελφές του εμφανίζονταν ως νόμιμοι ιδιοκτήτες της εταιρείας αυτής από το 1999 έως το 2003, δηλαδή αρκετά πριν από τα γεγονότα που βρίσκονται υπό διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη.

(ΠΗΓΗ: REPUBBLICA)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ματιές στον κόσμο
Ιταλία