Έντυπη Έκδοση

Η ΔΗΜΑΡ ζητεί ολοκλήρωση της αδειοδότησης παρόχων

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της επικείμενης αδειοδότησης των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Με την ερώτηση αυτή προς τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει να λάβει οριστικά τέλος η πολυετής άναρχη χρήση των συχνοτήτων και η μη είσπραξη εσόδων από τα τέλη χρήσης τους, αλλά και για να εισέλθει η χώρα στην ψηφιακή εποχή υπεύθυνα και με ορθή διάθεση αυτού του δημόσιου αγαθού.

«Σε ποια φάση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η διαγωνιστική διαδικασία και η δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης για το ζήτημα της αδειοδότησης των παρόχων περιεχομένου; Ποιες ενέργειες έχουν προγραμματιστεί ώστε να εξασφαλιστεί η ημερομηνία για την αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου τηλεοπτικών σταθμών; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ενεργειών; Είναι σε θέση η κυβέρνηση να δεσμευτεί για τη λήξη του ζητήματος;» ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί.

Στο κείμενο των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται επίσης πως ενώ ο νόμος προέβλεπε την 30ή Ιουνίου ως καταληκτική ημερομηνία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, όπου δόθηκε «παράταση για τελευταία φορά», στη συνέχεια δόθηκε νέα παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή την 31/12/2014. Επίσης υπενθυμίζεται πως εξακολουθεί να ισχύει η διεθνής υποχρέωση της Ελλάδας να διακόψει κάθε τηλεοπτική εκπομπή με αναλογικό σήμα, μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2014.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ
TV & Media
Τηλεόραση
Τηλεοπτικοί σταθμοί
Αδειοδοτήσεις