Έντυπη Έκδοση

Ηλεκτρονικό Μητρώο για τους χοιροτρόφους

Πλώρη για επενδύσεις στη χοιροτροφία βάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με ένα λιθαράκι στον εξαιρετικά αδικημένο κλάδο, καθώς η χώρα μας έχει μεγάλα ελλείμματα και κάνει σημαντικές εισαγωγές κρέατος.

Σε σύσκεψη με το προεδρείο της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, χθες, υπό τον υπουργό Γιώργο Καρασμάνη, παρουσία των δύο γενικών γραμματέων Μόσχου Κορασίδη και Δημήτρη Μελά και του ειδικού γραμματέα Δημήτρη Ιατρίδη, αποφασίστηκαν τα εξής:

* Δρομολογείται η ένταξη των χοιροτροφικών μονάδων στα Σχέδια Βελτίωσης μέσα από νέες ευέλικτες δράσεις ώστε οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να μπορούν να ενισχυθούν με το ακριβές ποσό της επένδυσης που θέλουν να πραγματοποιήσουν.

Ουσιαστικά οι παραγωγοί μπορούν να κάνουν τμηματικά επενδύσεις στις μονάδες τους χωρίς να υποβάλουν αναγκαστικά φάκελο για το σύνολο της εκμετάλλευσης. Η πρώτη προκήρυξη για τα «ευέλικτα» Σχέδια Βελτίωσης θα δημοσιευτεί στις αρχές του 2015.

* Δημιουργείται ηλεκτρονική κτηνιατρική βάση μητρώου παραγωγών στο οποίο θα ενταχθούν με δήλωσή τους και οι χοιροτρόφοι.

* Αρχίζει η εφαρμογή του μέτρου της ποιοτικής ταξινόμησης κρέατος από σφαγεία, που διαθέτουν εγκεκριμένο σύστημα ποιοτικού ελέγχου.

* Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για παράνομες ελληνοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών για τη σήμανση της χώρας προέλευσης, που είναι μάστιγα για τον κλάδο.

Οι χοιροτρόφοι ζήτησαν μείωση του κόστους ρεύματος και αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και ο κ. Καρασμάνης δεσμεύτηκε πως θα θέσει το ζήτημα στα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών. Α. ΣΤ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Επενδύσεις