Έντυπη Έκδοση

ROADSHOW ΛΟΝΔΙΝΟΥ: ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ * ΝΕΑ ΒΟΥΤΙΑ 2,11%

Στον αστερισμό της κάλπης το Χ.Α.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών στο Roadshow του Λονδίνου, που διοργάνωσαν τα Ελληνικά Χρηματιστήρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι πρώτο θέμα ήταν η εντεινόμενη εκλογολογία, το «ανέβασμα» των τόνων από τις δύο πλευρές, ενώ σχολιάσθηκε και η προειδοποίηση του πρωθυπουργού για bank run, στην περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά τους οι Ελληνες αρμόδιοι επισήμαναν πως οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης και ότι η χώρα θα κινηθεί προς το σωστό δρόμο ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων.

Για τους ξένους επενδυτές το σημαντικότερο στοιχείο είναι οι προοπτικές των επιχειρήσεων, υποστήριξε ο επικεφαλής του Χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης απαντώντας για το θέμα του πολιτικού ρίσκου και το γεγονός ότι η αντιπολίτευση προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Ο ίδιος σημείωσε ότι η μεγάλη συμμετοχή που υπάρχει στο Roadshow και τα ρεκόρ δείχνουν ότι οι επενδυτές ενδιαφέρονται για την Ελλάδα.

Ωστόσο η νέα «βουτιά» 2,11% (στις 1.107,98 μονάδες με τζίρο 129,4 εκατ.) που σημειώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, απόρροια και των επιφυλάξεων των ξένων για την πολιτική ρευστότητα στην Ελλάδα, οι αθρόες ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών και εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης παραπέμπουν σε «ξεφόρτωμα» χαρτοφυλακίων που επιδιώκουν να μην εγκλωβιστούν από τις πολιτικές εξελίξεις. Μ. ΓΕΛ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επενδυτικά κεφάλαια
Διεθνείς αγορές και Χρηματιστήρια
Επενδυτικές τράπεζες
Χρηματιστήριο Αθηνών