Έντυπη Έκδοση

Alpha: Βλέπει ανάκαμψη για ΕΥΔΑΠ

Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ αναμένεται να ανακάμψει από την πτώση των τελευταίων εβδομάδων, υποστηρίζει σε έκθεσή της η Alpha Finance. Σύμφωνα με τους αναλυτές της χρηματιστηριακής, τρεις λόγοι εξηγούν την πτώση της μετοχής κατά 15% τις τελευταίες εβδομάδες:

* Το ότι οι επενδυτές που στοιχημάτιζαν σε πιθανή επιστροφή κεφαλαίου αντέδρασαν αρνητικά στα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ΕΥΔΑΠ μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μέρος της ταμειακής της θέσης για την αγορά μεριδίου της ΕΥΑΘ.

* Το ότι μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου οι επενδυτές συνειδητοποίησαν τον αρνητικό αντίκτυπο από τις αλλαγές των τιμολογίων στα έσοδα από υπηρεσίες αποχέτευσης.

* Και τρίτον, η αβεβαιότητα στο πολιτικό σκηνικό.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει πως έχει βελτιωθεί ο βαθμός επικινδυνότητας για τη μετοχή και η τιμή αναμένεται να ανακάμψει βραχυπρόθεσμα, δεδομένου ότι αν αληθεύουν τα σενάρια για αγορά μεριδίου της ΕΥΑΘ, αναμένεται ενίσχυση 18% στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) της ΕΥΔΑΠ. Παράλληλα η Alpha Finance «βλέπει» περιθώρια μιας θετικής έκπληξης στις πωλήσεις τρίτου τριμήνου, που μπορεί να οδηγήσει υψηλότερα τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της Επιχείρησης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΥΔΑΠ
Χρηματιστήριο Αθηνών