Έντυπη Έκδοση

Μια Δέσποινα Στυλιανοπούλου κυβερνητική εκπρόσωπος

**Από κείμενο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο: www.protagon.gr

«Δεν ξέρω πώς είναι στην ιδιωτική της ζωή η κυρία Βούλτεψη αλλά στη δημόσια ζωή έχει ένα πρόβλημα. Μιλά και φέρεται σαν να βρίσκεται στην ιδιωτική της ζωή. Πιθανώς είναι η τηλεοπτική περσόνα που δημιούργησε την εποχή που αλώνιζε τα πάνελ και ξεκινούσε τον καβγά πριν ακόμα πάρει τον λόγο, εκεί όπου το δημόσιο και ιδιωτικό μπερδεύονται (...). Πιθανώς πάλι έτσι να αντιλαμβάνεται τη δημόσια παρουσία της. Σαν πρωινό τηλεφώνημα στη συνυφάδα της, σαν θυμωμένη αφήγηση στο κομμωτήριο, σαν μαλλιοτράβηγμα με τη γειτόνισσα.

Αν το καλοσκεφτείτε, τον χαρακτήρα αυτόν τον έχετε συναντήσει πολλές φορές στην επιθεώρηση, στο παλιό ελληνικό σινεμά (τον έπαιζε έξοχα η Δέσποινα Στυλιανοπούλου), στη γειτονιά σας. (...).

Πετάει ας πούμε μία κοτσάνα "τα λεφτά που έδωσαν οι Ελληνες για ακίνητα είναι χαμένα λεφτά", και δεν συνειδητοποιεί ότι με καφενειακή ελαφρότητα διαπερνά το θεμελιώδες δράμα εκατομμυρίων Ελλήνων. Δεν είναι ειλικρίνεια, ούτε καν κυνισμός, είναι ασυγχώρητη επιπολαιότητα. Αλλά όταν μιλάς στη γειτόνισσα λες ό,τι σου κατέβει. Προς επίρρωση πετάς και ένα "εγώ δεν πιστεύω στην ακίνητη περιουσία, είμαι ακτήμων". Τι είναι η γειτόνισσα; Δημοσιογράφος για να ψάξει το πόθεν έσχες σου και να βρει ότι έχεις δυο τρία πανάκριβα ακίνητα; Ξοδεύεις αλόγιστα φτηνές και εύκολες κουβέντες, κυρίως αν έχεις το χάρισμα της γλώσσας-ροδάνι. Μιλάς σαν να μη σε ακούνε τρίτοι - όμως σε ακούνε. Και όταν η ίδια η πραγματικότητα σε επαναφέρει στη σκληρή δημόσια σφαίρα αναγκάζεσαι να μιλάς για παρερμηνείες και να χαλάς και το στιλ σου.

Οταν η Σοφία λέει στη συνυφάδα της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένοπλες συνιστώσες είναι μια μπούρδα από τις πολλές που πέφτουν κάτω. Οταν η κυβερνητική εκπρόσωπος καταγγέλλει ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ένοπλα τμήματα, τότε πρόκειται για ανωμαλία του πολιτεύματος ή για λόγο να πάει σπίτι της. Στην κουμπάρα σου μπορείς να πεις "και τι είναι ο Τσίπρας, ο Κάστρο για να του δώσουμε 8 ώρες την τηλεόραση;" Δημοσίως όμως, ως θεσμικό πρόσωπο, οφείλεις να αναφέρεσαι με σεβασμό στο πρόσωπο του Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και αν σου ανακατεύει το στομάχι ο Τσίπρας.(...)».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Τυπογραφείο