Ηλεκτρονική Έκδοση

Kλείνει στις 4 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

Συναυλία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Τελευταία ενημέρωση:

Συνεχίζονται και σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα που έπεσε νεκρός από το χέρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά πριν από ένα χρόνο στο Κερατσίνι. Περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες ενώνουν σήμερα τις φωνές τους ενάντια στο φασισμό, στη μεγάλη συναυλία που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Λόγω της συναυλίας η αστυνομία αποφάσισε να κλείσει στις 4 το απόγευμα ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ προς αποφυγή επεισοδίων στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Χθες σε κλίμα συγκίνησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα ενώ χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία από το Κερατσίνι μέχρι τον Κορυδαλλό, φωνάζοντας δυνατά το σύνθημα: "Όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί".

Η πορεία σημαδεύτηκε από επεισόδια και τραυματισμούς -μεταξύ των οποίων τριών φωτορεπόρτερ- ενώ έγιναν και δεκάδες προσαγωγές εκ των οποίων 64 μετατράπηκαν σε συλλήψεις ενώ τη νύχτα περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

"Ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι" κατήγγειλε ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος για τα επεισόδια.

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αντιφασιστική Δράση