Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεσμεύσεις από ΗΠΑ για 1 δις στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποσχεθεί στην Ουκρανία χρηματοοικονομικές εγγυήσεις ύψους ενός δις δολαρίων προκειμένου το Κίεβο να συγκεντρώσει πόρους στις κεφαλαιαγορές όπως αποκάλυψε μέσω Twitter ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο. Μιλώντας στο Κογκρέσο ο Ποροσένκο χαρακτήρισε τη Ρωσία «απειλή» για την παγκόσμια ασφάλεια.

Μετά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ο Πέτρο Ποροσένκο εξασφάλισε χορήγηση βοήθειας 53 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά δεν κατέληξε σε συμφωνία Ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε στον ουκρανό ομόλογό του ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης, ενώ χαρακτήρισε τον Ποροσένκο ως "τον κατάλληλο άνθρωπο για τη δουλειά".

Ο ουκρανός πρόεδρος ζήτησε να δοθεί περισσότερη βοήθεια προς τον ουκρανικό στρατό, πέρα από τον εξοπλισμό που έχει ήδη στείλει η Ουάσινγκτον και  προειδοποίησε ότι εάν δεν αναληφθεί δράση, η Ρωσία θα συνεχίσει να "αρπάζει" περιοχές σε όλη την Ευρώπη, αναφερόμενος στην προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Τέλη Σεπτεμβρίου οι τριμερείς συνομιλίες για το φυσικό αέριο

Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό από τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ ότι η Ρωσία, η Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση έφθασαν σε κατ΄αρχήν συμφωνία για τη διεξαγωγή νέων συνομιλιών για την επίλυση της διαφοράς ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο σχετικά με την τιμή του φυσικού αερίου στις 26 Σεπτεμβρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ρωσία
Ουκρανία
ΗΠΑ