Ηλεκτρονική Έκδοση

Εκατοντάδες εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα Σαναά

Υεμένη: Βομβαρδισμός του κτιρίου της κρατικής τηλεόρασης

Ένοπλοι σιίτες αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης της Υεμένης στη Σαναά, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα, εν μέσω φόβου για κλιμάκωση της βίας μετά από εβδομάδες μαχών και διαδηλώσεων.

Φωτογραφία: EPA/YAHYA ARHAB Φωτογραφία: EPA/YAHYA ARHAB

Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένοπλοι σιίτες Χούτι προωθήθηκαν στη Σαναά αφού συγκρούστηκαν με τον στρατό στα βορειοδυτικά προάστια της πρωτεύουσας την Πέμπτη. 
 
Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις στις οποίες εμπλέκονται μαχητές Χούτι σε διάφορες περιοχές της Υεμένης από την Τρίτη.
 
Κάτοικοι της βορειοδυτικής περιοχής αλ-Σάμλαν δήλωσαν ότι αντάρτες προελαύνουν στην οδό Ταλάτιν, σημαντικό οδικό άξονα στο δυτικό άκρο της πόλης.
 
Οι Χούτι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον του κτιρίου της κρατικής τηλεόρασης στη Σανάα χθες βράδυ καιο βομβαρδισμός του κτιρίου συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής.
 
Τις τελευταίες εβδομάδες, διαδηλωτές Χούτι έχουν αποκλείσει το μεγάλο δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Σαναά και πραγματοποιούν καθιστικές διαμαρτυρίες στα υπουργεία. Ζητούν απομάκρυνση της κυβέρνησης και επαναφορά των επιδομάτων που κόπηκαν τον Ιούλιο, στο πλαίσιο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Υεμένη