Ηλεκτρονική Έκδοση

Επιστολή Σούρλα προς ΣΔΟΕ και Στουρνάρα για καταχραστές δανείων

Να διερευνηθεί εάν στη λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, υπάρχουν ονόματα πολιτών που πήραν δάνεια για επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα μετέφεραν στο εξωτερικό, ζητεί, με επιστολή του προς το ΣΔΟΕ και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, ο γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Σούρλας.

Στην επιστολή του, ο Γ. Σούρλας αναφέρει τα ακόλουθα:
 
«Στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποβάλλονται ερωτήματα εάν στη "λίστα Λαγκάρντ" και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, που διερευνώνται, περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνειο για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τα ποσά των δανείων αυτών, που εντάσσονται στα 42 δισ. ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων (και μάλιστα στα 23 δισ. ευρώ που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης), μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.
 
Θα ήθελα να με ενημερώσετε και για τις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να μπορώ να απαντώ υπεύθυνα για ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία».
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Λίστα Λαγκάρντ
ΣΔΟΕ
Τράπεζα της Ελλάδος
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων