Ηλεκτρονική Έκδοση

Κεντροαριστερό πρόεδρο προτείνει ο Βορίδης

Πρόσωπο προερχόμενο από το χώρο της Κεντροαριστεράς προτείνει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ως επιλογή του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία αλλά και να αποτραπούν οι εκλογές που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή το θέμα αυτό.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε βέβαια ότι θα προτιμούσε ένα κεντροδεξιός υποψήφιο αλλά τα νούμερα σε αυτή την περίπτωση δεν φαίνεται να βγαίνουν. Συγκεκριμένα είπε: “Η διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μία διαδικασία, την οποία ο συνταγματικός νομοθέτης θέλει συνθετική... Αν λοιπόν τα βάλει κάποιος κάτω, θα δει ότι απομένει ένας συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές, με τους οποίους μπορεί να συγκροτηθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Έτσι όπως είναι ο συσχετισμός -παρότι θα ξαναπώ ότι θα μου άρεσε ένας κεντροδεξιός υποψήφιος- μάλλον δείχνει ότι για να επιτευχθεί ένας τέτοιος σχηματισμός, χρειάζεται ένας Πρόεδρος της κεντροαριστεράς”.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας τάχθηκε υπέρ της άμεσης έναρξης της διαδικασίας για τη συμφωνία γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. “Η κυβέρνηση, η οποία έχει την πρωτοβουλία, να ανοίξει τον διάλογο για το πρόσωπο που απαιτείται για να διαμορφωθεί αυτή η πλειοψηφία, η σύνθεση που χρειάζεται. Οι εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να πάνε, προφανώς, εκεί όπου πρέπει να πάνε, στις προθεσμίες που πρέπει, οι οποίες είναι κανονικές. Και αυτές είναι, ως προς το απώτατο όριο για να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής, η 20ή, 21η ή 22η Ιανουαρίου. Κάπου εκεί. Θεωρώ λοιπόν ότι η διαδικασία θα πρέπει μεν να είναι εκεί, αλλά πολιτικά το ζήτημα πρέπει να κλείσει νωρίτερα, γιατί θα κλείσει και όλη την πολιτική σπέκουλα και απόπειρα που επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση”, είπε σχετικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Προεδρία της Δημοκρατίας