Ηλεκτρονική Έκδοση

«Αγκάθι» στους Δήμους κοινωνική προστασία και παιδικοί σταθμοί

Λόγω των οικονομικών προβλημάτων

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα οικονομικά των Δήμων, με αποτέλεσμα δράσεις κοινωνικής προστασίας που χαρακτηρίζονται αναγκαίες, να μην μπορούν να υλοποιηθούν.

Επιστολή στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου, έστειλε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με θέμα την μεταφορά πίστωσης του ποσού των 40.000 ευρώ για την στήριξη του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, ποσό που ο Δήμαρχος το χαρακτηρίζει «εμπαιγμό».

Ολόκληρη η επιστολή, έχει ως εξής: Κ. Υπουργέ Η απόφασή σας για την μεταφορά πίστωσης του ποσού των 40.000 ευρώ με σκοπό την επιχορήγηση του Δήμου για βοηθήματα ένδειας και την στήριξη του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο, ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες μας.

Στο τρίτο αστικό κέντρο της χώρας, με πολλές χιλιάδες οικογένειες σε πλήρη ένδεια, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους εξαθλιωμένους, διατίθεται ένα ποσόν, που αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία για το λαό, αλλά υποτιμά και τη νοημοσύνη μας.

Οι άνεργοι και χαμηλόμισθοι, τα λαϊκά στρώματα, έχουν αξιοπρέπεια και δεν εκλιπαρούν για τα ψίχουλα της «φιλάνθρωπης» πολιτικής σας. Είμαστε σε πλήρη αντίθεση με την αντιλαϊκή πολιτική σας. Απαιτούμε πλήρη χρηματοδότηση, για την έκτακτη κάλυψη των οξυμένων αναγκών του λαού της Πάτρας, που για δεκαετίες στενάζει κάτω από την καπιταλιστική ανάπτυξη, αλλά και την κρίση.

Σκανδαλώδης είναι επίσης ο τρόπος κατανομής των ψίχουλων της μεταφερόμενης πίστωσης. Παραπέμπει σε μικροπολιτικούς και ρουσφετολογικούς υπολογισμούς. Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί τα απαραίτητα κονδύλια για την προστασία των φτωχών, λαϊκών στρωμάτων, από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής σας". 

 

Θέμα υπάρχει και στην Καλλιθέα, όπως σημειώνουν εργαζόμενοι στο χώρο αυτό. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: "Οι ιδιωτικοποιήσεις των δήμων ξεκίνησαν. Στο Δήμο Καλλιθέας μπαίνει ιδιωτική εταιρεία μέσα στους παιδικούς σταθμούς, εκτοπίζοντας έτσι έμπειρους εργαζόμενους.

Τον Ιούλιο του 2014, η διοίκηση του ΝΠΔΔ Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης "Γιάννης Γάλλος", μας εξανάγκασε να ενταχθούμε στο συνεταιρισμό που είχε ήδη συσταθεί, από το Δεκέμβριο του 2012, προκειμένου να μην χάσουμε τη δουλειά μας, εμπλέκοντάς μας σε διαδικασία διεθνή μειοδοτικού διαγωνισμού στον οποίο αποκλειστήκαμε από τη δεύτερη φάση.

Ο συνεταιρισμός, που δεν ήταν επιλογή μας, δεν είναι μοναδική λύση στο πρόβλημά μας. Θα αγωνιζόμαστε έως ότου καταφέρουμε να απορροφηθούμε μέσα από συμβάσεις. Οι παιδικοί σταθμοί χρειάζονται έμπειρο και ευαισθητοποιημένο προσωπικό και όχι εργαζομένους δύο ταχυτήτων".

Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί στη βραδυνή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση