Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε τον αγώνα της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση

«Απαράδεκτη και αντιδραστική η δικαστική απόφαση»

Παράνομη και καταχρηστική κρίνει την απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, ενάντια στη δήθεν αξιολόγηση, η δικαστική απόφαση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει ότι στηρίζει την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για συνέχιση του αγώνα.

Το τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τα εξής: "Με μια πρωτοφανή και απαράδεκτη δικαστική απόφαση το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και υποστηρίζει ότι η απεργία που κήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, με την από 21 Αυγούστου 2014 απόφασή του, είναι παράνομη και καταχρηστική και διατάζει την ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων να διακόψει την απεργία και να μην κηρύξει στο μέλλον απεργία με τα ίδια αιτήματα.

Όμως ακόμα και οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται ως προς την ηθική τους. Διότι όταν οι εν λόγω αποφάσεις κρίνουν μονόπλευρα ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, κηρύσσοντας τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, στηρίζοντας μια κυβέρνηση που δρα συστηματικά ενάντια στα συμφέροντα του λαού, ενάντια στην ίδια την δημοκρατία, τότε έχουμε το δικαίωμα να τις κρίνουμε με την μεγαλύτερη αυστηρότητα".

Συνεχίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι: "Υπενθυμίζουμε επιπλέον ότι είναι η πολλοστή φορά που παραπέμπεται σε δίκη η ΑΔΕΔΥ (για την απεργία ενάντια στην αξιολόγηση), προκειμένου η κυβέρνηση να επιτύχει να εκδοθεί απόφαση της επιλογής της. Απέναντι στον αντιδημοκρατικό κατήφορο κυβέρνησης αλλά και τμήματος της δικαιοσύνης δεν θα μείνουμε απαθείς.

Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απόφαση της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ για συνέχιση της απεργίας, παρά την δικαστική απαγόρευση. Με δικαστικές απαγορεύσεις και καταστολή δεν κάμπτονται οι αγώνες των εργαζομένων. Η δήθεν αξιολόγηση στο Δημόσιο δεν θα περάσει! Αγώνας μέχρι την προοδευτική ανατροπή!".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ