Έντυπη Έκδοση

Από τα θρανία στα έδρανα

Οι μαθητές προσπαθούν να ζεστάνουν τις καρέκλες τους, αφού τις είχαν αφήσει να «παγώσουν» λόγω των καλοκαιρινών διακοπών. Το ίδιο επιχειρούν και οι φοιτητές στα έδρανά τους, οι οποίοι έχουν ήδη «κολυμπήσει» στα βαθιά, αφού η χειμερινή περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει με εξετάσεις.

Μετά την -στην ουσία- κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου, οι εκδότες, οι οποίοι παρήγαν το πανεπιστημιακό βιβλίο μέσω της κοστολόγησης του συστήματος «Εύδοξος» -το οποίο προστάτευε το κράτος από αυθαίρετες υπερτιμολογήσεις-, έχουν βγει στα «χαρακώματα» της αντιπαράθεσης με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με πρόσφατη υπουργική απόφαση, μειώνεται κατά 15% η νόμιμη κοστολόγηση των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Ετσι, σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλίου Ελλάδος (ΟΜΕΒΕ), ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ) ζητούν ανάκληση της απόφασης και συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου: «Είμαστε πρόθυμοι να εξετάσουμε πιθανές αστοχίες του συστήματος κοστολόγησης, εάν, και μόνο τότε, αιτιολογηθεί υπέρβαση του προϋπολογισμού. Η χωρίς καμία αιτιολογία μείωση δεν θα γίνει αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκδοτών», επισημαίνουν.

Εν όψει νέας σχολικής και πανεπιστημιακής χρονιάς, θέλαμε να ξεφυλλίσουμε μαζί σας μία σειρά από βιβλία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, κυρίως από αυτά που έφθασαν ώς τα γραφεία της εφημερίδας μας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ PDF

PDF 1

PDF2 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Βιβλίο
Βιβλιοθήκη
Σχετικά αρχεία
el30--12 - 5.10 MB
sal28-29_redu - 805 KB