Έντυπη Έκδοση

Δικαιώθηκε

* Δικαιώθηκε από το Εφετείο Θεσσαλονίκης ο βιβλιοϋπάλληλος Γιάννης Γκλαρνέτατζης, έπειτα από αγωγή που είχε υποβάλει εναντίον της εργοδοσίας του βιβλιοπωλείου «Ιανός» της Θεσσαλονίκης.

Οπως διαβάσαμε στο Ιστολόγιο του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Νομού Θεσσαλονίκης «Βιβλιοπόντικας», ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής -και πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Ν. Θεσσαλονίκης- είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη μετά τη μετακίνησή του από το κεντρικό κατάστημα της εταιρείας (πλατ. Αριστοτέλους) στο κατάστημα της οδού 25ης Μαρτίου. Η μετακίνησή του έγινε μετά την καταγγελία του στην Επιθεώρηση Εργασίας για μη πληρωμή κυριακάτικης εργασίας. Σε πρώτο βαθμό η αγωγή του είχε απορριφθεί, αλλά τώρα το Εφετείο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση, καθώς θεώρησε ότι η ενέργεια της επιχείρησης ήταν καταχρηστική, εφ' όσον την έλαβε «κινούμενη αποκλειστικά από λόγους εκδίκησης προς το πρόσωπο του ενάγοντος για την προηγούμενη διεκδίκηση νόμιμων δικαιωμάτων, τόσο του ιδίου όσο και των συναδέλφων του, που δεν ήταν αρεστή στην εναγομένη». Η δικαστική απόφαση 1676/2014 υποχρεώνει την εταιρεία «να του καταβάλει, για χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη από την προσβολή της προσωπικότητάς του, το ποσόν των 2.000 ευρώ με τους νόμιμους τόκους».

* Αλήθεια, τι θα γίνει με τις υπέρογκες τιμές των ξενόγλωσσων βιβλίων; Μέχρι πότε θα τραβήξει αυτή η εκμετάλλευση εις βάρος του πενόμενου ελληνικού νοικοκυριού; Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η νεοσυσταθείσα Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλίου Ελλάδος θα πάρει θέση σ' αυτό το χρόνιο πρόβλημα της υψηλής τιμολόγησης ενός τόσο ευαίσθητου εκπαιδευτικού υλικού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Χαρτί και καλαμάρι