Έντυπη Έκδοση

Διακοπές στην Εφορία έκαναν 2,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι

Μια ανάσα από τα 70 δισ. ευρώ έχουν φτάσει τα ληξιπρόθεσμα των ιδιωτών προς το Δημόσιο. Πλέον το νέο ρεκόρ, μέχρι το επόμενο, είναι τα 69,24 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα και ο ρυθμός αύξησής τους ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, καθώς μόλις μέσα σε ένα μήνα από τα 68 δισ. που ήταν τον Ιούλιο, αυξήθηκαν σχεδόν κατά 1,3 δισ. ευρώ φτάνοντας τα 69,2 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο ρεκόρ καταγράφηκε, έστω και αν οι περίπου 2,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι που χρωστούν στην Εφορία πλήρωσαν, είτε από μόνοι τους είτε με την απειλή της κατάσχεσης, μεγαλύτερο ποσό από τους προηγούμενους μήνες.

Με λίγα λόγια, τον Αύγουστο το επίδομα αδείας των Ελλήνων δεν πήγε σε διακοπές αλλά στην Εφορία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τον Αύγουστο οι φορολογούμενοι πλήρωσαν 1,6 δισ. ευρώ για τα χρέη τους στην Εφορία, έναντι 1,2 δισ . τον Ιούλιο. Τον περασμένο Ιούνιο είχαν πληρώσει 7 δισ. ευρώ, τον Μάιο 1,2 δισ. και τον Απρίλιο μόλις 1,1 δισ. ευρώ! Δηλαδή μέσα σε 4 μήνες ο ρυθμός πληρωμής χρεών αυξήθηκε κατά σχεδόν 50%, αλλά τα ληξιπρόθεσμα χρέη αντί να μειωθούν αυξήθηκαν κατά 7 δισ. ευρώ (ήταν 62,3 τον Απρίλιο).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
Υπουργείο Οικονομικών
Ληξιπρόθεσμες οφειλές