Έντυπη Έκδοση

Διάλογος ΔΗΜΑΡ - Οικολόγων

Τ η δρομολόγηση διαδικασιών «προγραμματικής σύγκλισης» συζήτησαν χθες αντιπροσωπείες της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων Πράσινων. Οι Φ. Κουβέλης και Θ. Θεοχαρόπουλος από τη μια, και οι Γ. Τσιρώνης και Μ. Τρεμόπουλος από την άλλη, είχαν μια εκτενή ανταλλαγή απόψεων σε πολύ θετικό κλίμα, όπως έλεγαν από την Αγίου Κωνσταντίνου.

Συμφώνησαν σε πολλά Συμφώνησαν σε πολλά Η ΔΗΜΑΡ θέτει στο τραπέζι την πρωτοβουλία 12 σημείων για μια προοδευτική διακυβέρνηση, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι τη συγκρότηση ενός δικτύου εναλλακτικής διακυβέρνησης για τη βιωσιμότητα της χώρας.

Διαπίστωσαν ότι οι πρωτοβουλίες και των δύο κομμάτων κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και αποφάσισαν να δρομολογήσουν στο άμεσο μέλλον τις διαδικασίες για την έναρξη του προγραμματικού διαλόγου.

Στο μεταξύ, η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στην τελική ευθεία για το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Ο Φ. Κουβέλης, δηλώνοντας ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, άνοιξε εν μέρει τα χαρτιά του. Αφησε, πάντως, ανοιχτό το ενδεχόμενο και υποψηφιότητας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, παρ' ότι ο ίδιος εξακολουθεί να συναρτά το θέμα με τις ασκούμενες πολιτικές και εκτιμά ότι αυτές δεν πρόκειται να αλλάξουν. Σε κάθε περίπτωση, στο συνέδριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα, με βασικότερο τη στρατηγική των συμμαχιών του κόμματος. Και αναμένεται να είναι καθοριστικό για τη μετέπειτα πορεία της ΔΗΜΑΡ, καθώς μοιάζει δύσκολο να μπορεί να ανακάμψει μετά τη μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ
Οικολόγοι Πράσινοι
Διάλογος