Έντυπη Έκδοση

Ιδιώτες ενισχύουν τη Χρυσή Αυγή

Στο τέλος του έτους αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατειας για την αναστολή ή μη της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, οι εκπρόσωποι του ελληνικού Δημοσίου υποστήριξαν ότι η αίτηση του ναζιστικού μορφώματος για την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης είναι απαράδεκτη, διότι η τελευταία δεν είναι εκτελεστή πράξη. Και αυτό διότι επαναλαμβάνει την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, της οποίας τη νομιμότητα δεν μπορεί να ελέγξει το δικαστήριο.

Υπογράμμισαν ακόμη ότι η αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής δεν κλονίζει το τεκμήριο της αθωότητας και σε περίπτωση που υπάρξουν αθωωτικές αποφάσεις η κρατική οικονομική ενίσχυση θα δοθεί. Ανέφεραν ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή έχει κι άλλους πόρους, αφού, με βάση τον ισολογισμό του 2013, καταγράφεται ποσό πάνω από 400.000 ευρώ από ιδιωτική χρηματοδότηση και 150.000 ευρώ από τις βουλευτικές αποζημιώσεις, μέρος των οποίων πηγαίνει στο κόμμα.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ είχε απορρίψει την αίτηση της Χρυσής Αυγής με την οποία επεδίωκε να παγώσει προσωρινά η υπουργική απόφαση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Χρυσή Αυγή