Έντυπη Έκδοση

Κουτσούμπας: Εκφραστής της αστικής πολιτικής ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορετικές εκδοχές της αστικής πολιτικής εκφράζουν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ο Δ. Κουτσούμπας, απευθυνόμενος σε αντιπροσωπείες κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων από 21 χώρες, που συμμετέχουν στο 40ό φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις στην καπιταλιστική οικονομία, στις οξυμένες αντιθέσεις, αλλά και στις επεμβάσεις τόσο στην περιοχή μας όσο και ευρύτερα. Τόνισε ότι καθήκον των κομμουνιστών στη σημερινή πραγματικότητα είναι οι λαοί να μη στοιχηθούν πίσω από ξένα συμφέροντα, αλλά να χαράξουν το δικό τους δρόμο σύγκρουσης με τις αστικές κυβερνήσεις και τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Επισήμανε ότι η αντιπαράθεση για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση -στο όνομα της ανάκαμψης των οικονομιών- διεξάγεται όχι μόνο μεταξύ μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά και ανάμεσα στο πολιτικό προσωπικό τους. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετεί τη σύγκρουση ανάμεσα στη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί ότι αποτελούν διαφορετικές μεν εκδοχές, πλην όμως είναι εκφραστές της αστικής πολιτικής στη χώρα.

Στο ΚΚΕ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή την Προεδρία της Δημοκρατίας, ωστόσο θεωρούν ότι οι κάλπες θα πρέπει να προκύψουν ως αποτέλεσμα της λαϊκής πίεσης. Μόνο υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να χαραχθεί ένας διαφορετικός δρόμος και μέσα από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Σε κάθε περίπτωση, δεν θεωρούν ότι η ενδεχόμενη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική επιλογή και ελπιδοφόρα λύση για το λαό. Προς επίρρωσιν, επικαλούνται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Απόψε το βράδυ, ο Δ. Κουτσούμπας θα μιλήσει στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο πάρκο Τρίτση στο Ιλιον, ενώ νωρίτερα θα απευθύνει χαιρετισμό ο γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ