Έντυπη Έκδοση

Κινδύνεψαν με 91 καμτσικιές για ένα χορευτικό βίντεο

Οι επτά νεαροί Ιρανοί που είχαν «ανεβάσει» τον Μάιο στο Youtube ένα αστείο βίντεο τιμωρήθηκαν με φυλάκιση κάποιων μηνών και 91 καμτσικιές από το ιρανικό δικαστήριο για το... χιούμορ τους, μια δικαστική απόφαση που ωστόσο φαίνεται πως δεν θα εκτελεστεί.

Ο δικηγόρος των παιδιών, Φαρσίν Ροφουγκαράν, δήλωσε στο ενημερωτικό ιστό IranWire ότι έξι από τους πελάτες του καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκιση και 91 καμτσικιές και ο έβδομος με ποινή φυλάκισης ενός έτους και τον ίδιο αριθμό... ραπισμάτων.

«Ευτυχώς», είπε, «οι ποινές τελικά ανεστάλησαν. Στην περίπτωση που μια απόφαση αναστέλλεται χάνεται η ισχύς της έπειτα από το πέρας ενός χρονικού διαστήματος», διευκρίνισε ο δικηγόρος. «Στην περίπτωση των συγκεκριμένων εφήβων Ιρανών, που είναι γνωστή ως ομάδα Happy, το συγκεκριμένο διάστημα ορίστηκε στα 3 έτη».

Οι ιρανικές αρχές είχαν συλλάβει τον Μάιο στην Τεχεράνη επτά νέα παιδιά, τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια, επειδή είχαν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο μια ιρανική εκδοχή του «Happy», του γνωστού τραγουδιού του Φάρελ Ουίλιαμς που συνοδεύεται από χορευτικό βιντεοκλίπ κι έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Οι νέοι εμφανίζονταν στη συγκεκριμένη, ιρανική χορευτική εκδοχή του βιντεοκλίπ, να αστειεύονται λικνιζόμενοι υπό τους ρυθμούς της μουσικής σε διάφορες στέγες της Τεχεράνης χωρίς να φοράνε, στην περίπτωση των κοριτσιών, τη μουσουλμανική μαντίλα (hijab). Δ. Χρ.

(ΠΗΓΗ: EUROPAPRESS)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Ιράν
Ματιές στον κόσμο