Έντυπη Έκδοση

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ»

«Σε διατεταγμένη υπηρεσία»

«Με τους χαιρετισμούς της Χρυσής Αυγής, μ...νιά θα πεθάνετε». Αυτά ήταν τα μόνα λόγια που άκουσε η Βασιλική Μάργαρη από το στόμα φασιστών τον Ιούνιο του 2008, όταν μπήκαν στο στέκι «Αντίπνοια» και επιτέθηκαν σε τέσσερα άτομα που εκείνη τη στιγμή έκαναν μάθημα Ισπανικών.

Ηταν το «παράγγελμα» για να εμφανιστούν ακόμη 10 άτομα με κράνη και οργανωμένα να καταστρέψουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους με τσεκούρια, όπως ανέφερε χθες η μάρτυρας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, στο εδώλιο του οποίου κάθονται δύο κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Φαινόταν ότι ο καθένας είχε συγκεκριμένο ρόλο. Εσπαγαν, έβριζαν, φωνάζαν. Στο χώρο ήμασταν τέσσερα άτομα. Δύο άτομα κατευθύνθηκαν απειλητικά προς τον Γ. Μηλιαράκη, ο ένας τον ψέκασε με σπρέι και παράλληλα, ένας άλλος τον μαχαίρωσε. Ο Μηλιαράκης ήταν σε εμβρυακή θέση και δέχθηκε τρία χτυπήματα» περιέγραψε η Β. Μάργαρη, προσθέτοντας ότι το θύμα νοσηλεύτηκε επί 20 ημέρες.

Μάλιστα, αναγνώρισε με απόλυτο τρόπο το δράστη στο πρόσωπο του κατηγορουμένου Β. Στράτου: «Με είδε και τον είδα. Ηρθαμε πάρα πολύ κοντά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το βλέμμα».

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της Κ. Γερούκη, που επίσης βρισκόταν στο στέκι εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα χθες να αναγνωρίσει το δεύτερο κατηγορούμενο Α.Σ. «Αυτός είναι απόλυτα» είπε, εξηγώντας πως «αν έρχεται κάποιος με μαχαίρι κατά πάνω σου δεν μπορείς να τον ξεχάσεις».

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Χρυσή Αυγή
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες