Έντυπη Έκδοση

«Δεν χρειάζεται νοσηλεία» και έπεσε από τον τέταρτο

Ιατρική ολιγωρία ενδέχεται να υπάρχει πίσω από τη χθεσινή αυτοκτονία του άστεγου άντρα. Το κουβάρι του νήματος, που από χθες επιχειρούν να ξετυλίξουν οι Αρχές, είναι όπως φαίνεται μακρύ και μπλεγμένο: ξεκινάει από το νούμερο 41 της οδού Χαλκοκονδύλη και καταλήγει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο».

Εκεί μεταφέρθηκε εσπευσμένα την προηγούμενη ημέρα ο 40χρονος, έχοντας παραπεμπτικό γιατρού από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, όμως σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών του Δήμου Αθηναίων «η γιατρός του Δρομοκαΐτειου τον άφησε ελεύθερο».

Σε λιγότερο από 24 ώρες, μια τραγική φιγούρα πηδάει στο κενό από τον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου «Ionis», το οποίο μισθώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και λειτουργεί ως ξενώνας αστέγων. Ο θάνατος του άτυχου άντρα επήλθε σχεδόν ακαριαία.

«Το απόγευμα της Πέμπτης, οι υπεύθυνοι του ξενώνα έκριναν ότι έπρεπε να διακομιστεί στο Αιγινήτειο. Προφανώς είχαν ενδείξεις», δηλώνει ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Σταματόπουλος. Οπως ισχυρίζεται ο ίδιος, «στο Αιγινήτειο, του έδωσαν παραπεμπτικό για το Δρομοκαΐτειο και συνοδευόμενος, μεταφέρθηκε εκεί με το δημοτικό αυτοκίνητο του ΚΥΑΔΑ. Ο γιατρός που εφημέρευε έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος νοσηλείας και τον άφησε να φύγει».

Σύμφωνα με τον κ. Σταματόπουλο, «δεν του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή», ενώ ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι το θύμα είχε εξεταστεί και στο παρελθόν από ψυχίατρο, προκειμένου να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να στεγαστεί σε δημοτικό ξενώνα αλλά, λόγω ιατρικού απορρήτου, η διάγνωση δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα.

Απαντήσεις θα δοθούν και ευθύνες θα αποδοθούν σύντομα από τον εισαγγελέα και την αστυνομία, που αναζητούν από χθες το κλειδί στην υπόθεση στα δύο νοσοκομεία. Επειτα από τις ανακρίσεις θα διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει ιατρική ευθύνη πίσω από την αυτοκτονία του άστεγου άντρα. Η βουτιά στο κενό ήταν για τον ίδιο η τραγική κορύφωση μιας δύσκολης 6ετίας, κατά την οποία φιλοξενήθηκε σε ξενώνες του Δήμου Αθηναίων, έχοντας χάσει όλα του τα υπάρχοντα και ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τα αυτονότητα για την επιβίωσή του: τη στέγαση και τη σίτισή του. Τα έξοδα της κηδείας του θα καλύψει, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Δήμος της Αθήνας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ψυχολογία και Ψυχιατρική
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Υγεία