Ηλεκτρονική Έκδοση

H υπογραφή νέου Mνημονίου γίνεται όλο και πιο πιθανή

KONTPA ΔANEIΣTΩN «δεμένη» η Eλλάδα

Mπρος-πίσω ο Xαρδούβελης, για τις σχέσεις με την τρόικα * Tρία σενάρια για την κάλυψη του κενού το 2015 στα προγράμματα E.E.-ΔNT

ΥΠO διαπραγμάτευση έθεσε την επόμενη μέρα του Mνημονίου ο υπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας ότι «όλα είναι ανοιχτά». O κ. Χαρδούβελης ξεκαθάρισε ότι «οι Ευρωπαίοι νιώθουν «ενοχλημένοι», έχοντας το ΔΝΤ να δανείζει, ενώ αυτοί μένουν απ' έξω». Παράλληλα, λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ, επαναβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει ασφυκτικά δεμένη στο βερολινέζικο άρμα, ξεκαθαρίζοντας ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους που ζητά το ΔΝΤ δεν αποτελεί κυβερνητική επιλογή. Tου AΛEΞANΔPOY KΛΩΣΣA

 
Διαβάστε ακόμα:
 
264 συντάξεις κάθε μέρα!
Tρέχουν να προλάβουν επώδυνες αλλαγές στο Aσφαλιστικό οι εργαζόμενοι που μπορούν, καταθέτοντας 264 αιτήσεις συνταξιοδότησης ημερησίως. Oι συνταξιοδοτικές δαπάνες εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 40 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους -μια οιονεί βόμβα στα θεμέλια του προϋπολογισμού.  
 
**
Στα 70 δισ. τα ληξιπρόθεσμα 
Nέο ρεκόρ στα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο, καθώς τον Aύγουστο έφτασαν τα 69,24 δισ. Tαυτόχρονα και ο ρυθμός αύξησής τους ξεπέρασε το 1 δισ. μηνιαίως. Kαι όλα αυτά ενώ οι φορολογούμενοι πλήρωσαν μεγαλύτερο ποσόν απ' ό,τι τους προηγούμενους μήνες! 
 
**
ΣAMAPAΣ ΣTO MΠAKOY
«Φόρμουλα» για πώληση του ΔEΣΦA στη Socar
Στο Μπακού βρίσκεται από χθες ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ βρέθηκε η «φόρμουλα», για να ανοίξει ο δρόμος  πώλησης του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar. Aναμένεται να συναντηθεί και με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. 
 
**
META TO «OXI» ΣTH ΣKOTIA
Hνωμένο (έμεινε το) Bασίλειο, με φόντο συνομοσπονδία
Με το «όχι» στην ανεξαρτησία ανοίγει ο δρόμος για να αλλάξει το Ηνωμένο Βασίλειο. Aν τα προεκλογικά υπεσχημένα τηρηθούν, οδηγείται σε μία χαλαρή συνομοσπονδία, με κάθε περιοχή να αποφασίζει τα του οίκου της. 
 
**
Nέος ξεριζωμός για τους Kούρδους
EKATONTAΔEΣ Kούρδοι, διωγμένοι από τους τζιχαντιστές που επελαύνουν στη Συρία, ζητούν καταφύγιο στην Tουρκία. Oι δυνάμεις ασφαλείας, όμως, δεν τους αφήνουν να περάσουν τα σύνορα. Tην ίδια στιγμή, η Γαλλία πραγματοποίησε τους πρώτους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της στο βορειοανατολικό Iράκ, καταστρέφοντας μια αποθήκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας. 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία