Ηλεκτρονική Έκδοση

Διαμαρτυρία Πακιστανών στην πρεσβεία τους στην Αθήνα

Από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα»

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία στη πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα, Λουκιανού 6, Κολωνάκι, Κυριακή 21 Σεπτέμβρη, 5μμ

Μςε σκληρή γλώσσα στην ανακοίνωσή της η Πακιστανική Ενότητα Ελλάδας "Η Ενότητα", ειτίθεται στην πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα, καταλογίζοντάς της σειρά περιστατικών διαφθοράς και μάλιστα δημοσιοποιεί και ονόματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που εξελίσσεται μια τέτοιου τύπου αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: "Η πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα έχει μετατραπεί σε μαφία που εκβιάζει τους Πακιστανούς μετανάστες, ακόμη και Έλληνες υπηκόους, και έχει μετατρέψει τις υπηρεσίες της, όπως η ανανέωση των διαβατηρίων και η παροχή άλλων εγγράφων και μεταφράσεων που ζητάμε, σε επιχείρηση με συγκεκριμένο κοστολόγιο!

Ζήτησαν από ελληνίδα να δώσει 500 ευρώ για τη βίζα κάθε ενός από τα δύο παιδιά της! Την διευθύνει μια ομάδα διεφθαρμένων υπαλλήλων που καταληστεύουν τους εργαζομένους μετανάστες αντί να τους εξυπηρετούν όπως είναι υποχρεωμένοι. Πρωτοστατεί ο 3ος Γραμματέας της Πρεσβείας Σαφκάτ Ουλλά Χαν.

Βάζουν μάλιστα σε μαύρη λίστα όσους διαμαρτύρονται με αποτέλεσμα όταν πάνε στο Πακιστάν να μην μπορούν να ανανεώσουν το διαβατήριο τους και να ταλαιπωρούνται μέχρι να βγουν από την λίστα. Πρόσφατα έβαλαν σε μαύρη λίστα (στις 10/6/2014) τον εκλεγμένο πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Μαλίκ Αμπντούλ Ματζίτ και τον ταλαιπώρησαν για δύο μήνες εμποδίζοντας τον να επιστρέψει όταν ηθελε.

Η πολυμελής οικογένεια του βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Γιατί όμως τον έβαλαν σε μαύρη λίστα; Διότι στις 3/11/2013 κάλεσε συνέντευξη τύπου για να διαμαρτυρηθεί για την άθλια στάση του 3ου Γραμματέα της Πρεσβείας Σαφκάτ Ουλλά Χαν, ο οποίος δεν σεβάστηκε την σωρό του διαμελισμένου σε ατύχημα με το τρένο Λιακάτ Αλί του Ριασάτ Αλί, ο οποίος σκοτώθηκε στις γραμμές του τρένου.

Όταν η σωρός έφτασε στη πρεσβεία για να πάρουν ένα τυπικό γράμμα για την αποστολή της από το Γραφείο Κηδειών, έδιωξαν τον έλληνα υπεύθυνο του Γραφείου «γιατί δεν ήταν από δικό τους Γραφείο Τελετών!!!». Απείλησαν τότε τον Ανσερ Τόπα, συγγενή του νεκρού, ότι θα τον βάλουν σε μαύρη λίστα αν θα συνέχιζε να πιέζει! Η διαφθορά είναι ατελείωτη. Για την ανανέωση διαβατηρίων επέβαλαν διαδικασία με ορισμό ραντεβού από 6-8 μήνες".

Στην ίδια ανακοίνωση καταλογίζονται στα στελέχη της πρεσβείας και άλλα περιστατικά: "Μπορείς να ανανεώσεις το διαβατήριο για να προλάβεις τις προθεσμίες ανανέωσης της άδειας παραμονής και εργασίας αν πληρώσεις τον «πράκτορα» του πρέσβη και του 3ου Γραμματέα με βάση την παρακάτω ταρίφα: 500 ευρώ για να γίνει το ραντεβού σε δύο βδομάδες,300 ευρώ για να γίνει το ραντεβού σε τρείς βδομάδες, 800 ευρώ…αύριο το πρωί! Δεν πάει άλλο. Ο πρέσβης του Πακιστάν στην Αθήνα και οι Γραμματείς του, που μετέτρεψαν τη πρεσβεία σε μαφιόζικο μαγαζί , που ληστεύει τα χρήματα του κόσμου ο οποίος τα κερδίζει δουλεύοντας σκληρά, πρέπει να φύγουν τώρα. Ζητάμε από την κυβέρνηση του Πακιστάν να διορίσει έντιμους και αξιοπρεπείς διπλωμάτες στη θέση του πρέσβη και του Γραμματέα.

Να γίνει έλεγχος για όσους απέσπασαν με εκβιασμό χρήματα για αυτονόητες υπηρεσίες στη Πρεσβεία και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι εκβιαστές. Δεν είναι δυνατό να μπαίνει στη μαύρη λίστα όποιος έχει σχέση με τη δημοκρατικά εκλεγμένη Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η ΕΝΟΤΗΤΑ διότι αυτή καταδικάζει και δεν δέχεται αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις και τη διαφθορά. Καλούμε σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας για να μπει τέλος σε αυτήν την άθλια κατάσταση που προσβάλλει την δημοκρατία και την αξιοπρέπεια όλων μας".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες