Ηλεκτρονική Έκδοση

Μεταφορά αίματος με αγροτικό αυτοκίνητο - Ώρα μηδέν στην Υγεία

Χαοτική η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία της Αχαΐας

Αρνητικές εντυπώσεις προκαλούν τα όσα περιγράφονται από τους γιατρούς της Αχαΐας για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της περιοχής, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους εργαζόμενους, αλλά και στους νοσηλευόμενους. Για μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και τεράστια προβλήματα από την υποχρηματοδότηση, κάνει λόγο η ένωση των νοσοκομειακών γιατρών της Αχαΐας.

Στην ανακοίνωση της ΕΙΝΑ αναφερονται τα εξής: "Απερίγραπτη… χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, λόγω των μεγάλων ελλείψων σε προσωπικό και της υποχρηματοδότηση, σύμφωνα με τα όσα κατέγραψαψε κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποίησε περιοδεία σε όλες τις υγειονομικές ονάδες της περιοχής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»: «Την Δευτέρα, την Τρίτη και Σήμερα -15,16 και 17 Σεπτέμβρη- στα πλαίσια των Πανελλαδικών εξορμήσεων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, σχετικά κλιμάκια στα οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Σωματείου μας ως γενικός σύμβουλος ΑΔΕΔΥ, περιόδευσαν σ΄ όλες τις Υγειονομικές μονάδες των περιοχών ευθύνης της 6ης Υ.Πε.

Η κατάσταση που αντικρίσαμε σε όλες σχεδόν τις Νοσοκομειακές μονάδες απερίγραπτη. Ένα απέραντο χάος, από την υποχρηματοδότηση τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, τις παρεμβάσεις και τα μεγάλα και πολλά εμπόδια στην λειτουργία τους από την 6η Υ.Πε και γενικά μια εντονότατη και εμφανή εγκατάλειψη. Ακόμη και Νοσοκομεία που άλλοτε ήσαν σε καλή κατάσταση, σήμερα βιώνουν τραγικές καταστάσεις, χαρακτηριστική περίπτωση το "Καραμανδάνειο", που από πλεονασματικό και χωρίς προβλήματα έχει φθάσει μέσα σε 4 μόνον μήνες να είναι υπερχρεωμένο και με τεράστια προβλήματα όπως αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα.

Οι καταστάσεις τραγικές σε όλα σχεδόν τα Νοσοκομεία, όπως τις έχουν περιγράψει κατά καιρούς και τα μέσα μαζικής ενημέρώσης, με τα γνωστά σε όλους μας δημοσιεύματα για τα Νοσοκομεία της Ηπείρου, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, του Αγρινίου, του Μεσολογγίου κλπ άλλα, καταστάσεις για τις οποίες μόνον ο Κος Κατσίβελλας ένοιωθε υπερήφανος, όπως δήλωνε αποχωρώντας από την θέση του Διοικητή της 6ηςε Υ.Πε, με τις θορυβώδεις του αναφορές, όπως τον θόρυβο που κάνουν οι άδειοι τενεκέδες όταν πετιούνται στις πέτρες.

Ο απερχόμενος διοικητής τότε παρασυρόμενος από το μένος και την εμπάθεια του, είπε πολλά στην σχετική αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας και στα εμπόδια που δημιουργήθηκαν από τους Εργαζομένους σε αυτό τόσο για την ανάπτυξη του όσο και για την λειτουργία του, ακόμη και για δημιουργία προβλημάτων, δεν μας μίλησε όμως καθόλου για τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 6ης Υ.Πε, που έχουν κι΄ αυτά τα ίδια ίσως και μεγαλύτερα, πιθανά και περισσότερα προβλήματα από εμάς. Δεν μας είπε ποίοι τα δημιούργησαν εκεί;μήπως οι εκεί Συνδικαλιστές; μήπως ο Πετρόπουλος; ποίοι; Μήπως για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου, Μεσολογγίου, Καλαβρύτων, Πρέβεζας, Ανδρίτσαινας, Αμαλιάδος, Κυπαρισσίας των μισών σχεδόν της 6ης ΥΠΕ έφταιγε το Σωματείο Εργαζομένων του Αγ. Ανδρέα, ποιος ήταν ο σχεδιασμός του Διοικητή της ΥΠΕ για την στελέχωση σε προσωπικό και τι διεκδίκησε από το υπουργείο; ".

Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΙΝΑ τονίζει: "Μήπως για το ότι μεταφέρονται τα αίματα και η αιμοδοσία στην Κυπαρισσία σε αγροτικό αυτοκίνητο, φταίει ο Πρόεδρος του Σωματείου του Αγ. Ανδρέα και που είναι η ανάλογη ΕΔΕ για το εκεί σχετικό πρόβλημα και παρεμφερές πρόβλημα για την αντίστοιχη φωτογράφηση; Μήπως για τις ρουσφετολογικές μετακινήσεις σε προνομιακές θέσεις ευθύνεται το Σωματείο εργαζομένων του Αγ. Ανδρέα; (πόσους άραγε νοσηλευτές μετακίνησε από άλλα νοσοκομεία προς το Καραμανδάνειο; Γιατί μετακινήθηκε ο οδηγός του ΕΚΑΒ από τα Καλάβρυτα, πόσοι μετακινήθηκαν από τον Ν.Ν.Θώρακος προς το Καραμανδάνειο, κλπ.

Μήπως ο ίδιος που απέδρασε από την θέση του Υπεάρχη για να μετακινηθεί στην Αυτοδιοίκηση, όπου δεν είχε τη λεβεντιά και την ευαισθησία να κάνει το αυτονόητο, να παραιτηθεί εγκαίρως και να διευκολύνει το σύστημα που ακόμη παραμένει ακέφαλο, αλλά αντίθετα παρέμεινε στην θέση του Διοικητή μέχρι την τελευταία ημέρα, ενώ τα προβλήματα της 6ης Υπε έτρεχαν, τόσο για τα Νοσοκομεία, όσο και για την πρωτοβάθμια φροντίδα (πόσο απουσίαζε σε προεκλογικό αγώνα ένα, δύο περισσότερους μήνες;). Ποιοί διοικούσαν την ΥΠΕ εκείνο το διάστημα, ένας, δύο, τρείς ή μήπως τέσσερις άλλοι εκτός αυτού;

Για αυτά θα απολογηθεί ο κος Κατσίβελας και οι αγαπητοί συνεργάτες του; Δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο μεγάλης απορρύθμισης των 31 Νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ από την στιγμή της δημιουργίας της και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα τόσο της ελλιπούς χρηματοδότησης, όσο της αλαζονικής διαχείρισης της εξουσίας από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν αυτό που είχαν".

Αναλυτικά ολόκληρη την ανακοίνωση με τα όσα συμβαίνουν μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας