Έντυπη Έκδοση

Οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη

Μόνον θετικά αποτιμάται η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό και ελπιδοφόρα φαντάζουν τα φιλολαϊκά μέτρα που εξήγγειλε από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Κανείς νοήμων Ελληνας δεν πρόκειται να ψέξει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις διεθνείς πρωτοβουλίες και επαφές που αναλαμβάνει. Ακόμη και αν αυτές γίνονται σε ευρωπαϊκά κέντρα και παράκεντρα, που δεν συνάδουν ακριβώς με τις αντιλήψεις της Αριστεράς.

Enet,gr Enet,gr Κανείς, επίσης, χοϊκός άνθρωπος, που ζει και βιώνει τη δραματική κοινωνική πραγματικότητα, δεν θα ισχυριστεί ότι η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά είναι αντεθνικά μέτρα, εξωπραγματικά στην εφαρμογή. Αντιθέτως. Οι καταπονημένοι πολίτες από την τετράχρονη λιτότητα προσβλέπουν σε παρόμοια μέτρα στοιχειώδους πρόνοιας, εξ ου και είναι έτοιμοι να δώσουν στην Αριστερά την ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θέλει για να μπορέσει να εφαρμόσει το κυβερνητικό πρόγραμμα που υπόσχεται

Με την εξής, όμως, καίρια επισήμανση προς τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη όταν έλθει η ώρα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Γνωρίζουν, άλλωστε, στην Αριστερά ότι η κοινωνία έχει κουραστεί από κενές υποσχέσεις και απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μια άλλη διακυβέρνηση, που για να πραγματωθεί προϋποθέτει την ανάκτηση της ηθικής στον πολιτικό στίβο και την οριστική συντριβή της παραπολιτικής και των παρασκηνίων.

Με αυτή την έννοια η μυστικοπάθεια, που χαρακτήρισε το ταξίδι των Γιάννη Δραγασάκη και Γιώργου Σταθάκη στο Βερολίνο, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το αίτημα των καιρών για δημοκρατία και πλήρη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως προκαλεί πολλούς αρνητικούς συνειρμούς και καχυποψία σε έναν κόσμο που έχει βαρεθεί να παίζονται παιχνίδια εν αγνοία του.

Η Αριστερά οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ιστορικότητας των ημερών που ζούμε όλοι. Είναι μεγάλο το βάρος που της αναλογεί. Καλείται, όμως, να μην απογοητεύσει τον ελληνικό λαό σε αυτή την κρίσιμη ιστορικά φάση. Υλοποιώντας πλήρως και με όρους κοινωνικού συμφέροντος τις προσδοκίες των Ελλήνων, έχοντας επίγνωση πως στην περίπτωση αποτυχίας τα προβλήματα κοινωνικής ανέχειας και συνοχής που αντιμετωπίζει ο τόπος θα διογκωθούν δραματικά, με ορατούς τους κινδύνους που απειλούν την ίδια την εθνική συνέχεια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Κύριο άρθρο