Ηλεκτρονική Έκδοση

Λευκός Οίκος: Έρευνα για το περιστατικό με τον εισβολέα

Θορυβήθηκαν στο Λευκό Οίκου, από τον εισβολέα που πήδηξε τον φράκτη, μέχρι τελικά να συλληφθεί.

MLADEN ANTONOV / AFP MLADEN ANTONOV / AFP  

Ένας άνδρας πήδηξε πάνω από το φράκτη του Λευκού Οίκου και έφτασε μέχρι τις μπροστινές θύρες του προεδρικού μεγάρου πριν συλληφθεί την Παρασκευή, προκαλώντας την εκκένωση τμήματος του συγκροτήματος λίγο αφού ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε αναχωρήσει για το Σαββατοκύριακο.

Ο Όμαρ Τζ. Γκονζάλες, ένας 42χρονος λευκός από το Τέξας, πέρασε στο εσωτερικό του περιβόλου του Λευκού Οίκου στις 7:20 (τοπική ώρα, σήμερα στις 02:20 ώρα Ελλάδας), δήλωσε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας. Ο Γκονζάλες αγνόησε τις εντολές να σταματήσει και τελικά συνελήφθη άοπλος αφού είχε μόλις περάσει τη Νορθ Πόρτικο, μία από τις κύριες εισόδους του Λευκού Οίκου.

Το γεγονός ότι ο εισβολέας μπόρεσε να προχωρήσει τόσο πολύ πριν συλληφθεί είναι πολύ ασυνήθιστο για ένα συγκρότημα που φρουρείται αυστηρά από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας και ελεύθερους σκοπευτές. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε γειτονικό νοσοκομείο για να εκτιμηθεί η κατάστασή του.

Στη διάρκεια της εισβολής, ένοπλοι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου και διέταξαν τους δημοσιογράφους και τα μέλη του προσωπικού να την εγκαταλείψουν. Βίντεο εικονίζουν τον εισβολέα να τρέχει στο γρασίδι του Λευκού Οίκου κατευθυθνόμενος προς την προεδρική κατοικία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ