Έντυπη Έκδοση

Η ΝΕΑ ΑΠΑΣΤΕΡΙΩΤΗ ΜΠΙΡΑ PILSNER ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

Του ΔΙΩΝΗ και καταλαβαίνει

Η ξεχωριστή αυτή μπίρα ζυθοποιείται με παραδοσιακό αργό, φυσικό τρόπο, έχει πλούσια γεύση, άρωμα και μέγιστη διατροφική αξία

ΟΣΟΙ την έχουν δοκιμάσει τη χαρακτηρίζουν ξεχωριστή, με ιδιαίτερη γεύση και πολύ ωραία επίγευση... Η νέα, απαστερίωτη μπίρα pilsner, «Διώνη», πραγματοποίησε αυτές τις ημέρες στα σουπερμάρκετ της Πάτρας δωρεάν γευστική δοκιμή για όλους! Τις ίδιες μέρες θα ισχύει και ειδική προσφορά με κάθε αγορά της μπίρας «Διώνη».

Η νέα μπίρα «Διώνη» είναι ήδη διαθέσιμη σε σουπερμάρκετ, εστιατόρια, ξενοδοχεία και μπαρ της αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ διατίθεται και από την κάβα Κυριαζή, και αποτελεί την πρώτη ετικέτα της Πατραϊκής Ζυθοποιίας των αδελφών Κώστα και Γιώργου Αντωνακόπουλου.

Ξεχωρίζει τόσο για τον τρόπο παραγωγής της, μιας και είναι φρέσκια, απαστερίωτη, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, με μικρή ημερομηνία λήξης όσο και για την πατρινή καταγωγή της!

Αλλωστε, η Πάτρα έχει παράδοση στη ζυθοποιία. Μπορεί να πηγαίνει καιρός από τότε που η «Ζυθοποιία Μάμος» ήταν η πρώτη αυθεντική ελληνική ζυθοποιία στη χώρα μας που ιδρύθηκε στην Πάτρα, όμως ακόμα και σήμερα οι Πατρινοί συνεχίζουν την παράδοση ετών.

Οπως σημειώνουν οι ιδρυτές της Πατραϊκής , η επεξεργασία του νερού γίνεται εσωτερικά στον υπερσύχρονο εξοπλισμό της ζυθοποιίας στο Μονοδένδρι, ώσπου να γίνει ιδιαίτερα μαλακό, όπως εκείνο στην τσέχικη πόλη του Πίλζεν όπου πρωτοδημιουργήθηκε η Pils. Ο εξοπλισμός είναι σύγχρονος, αλλά ο ζυθοποιός, λόγω των μικρών ποσοτήτων που θα ζυθοποιούνται, έχει άμεση σχέση με τις μυρωδιές και με την υφή του προϊόντος και να παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή για να βελτιώσει το παραγόμενο προϊόν.

«Η παραγωγή της μπίρας, με άλλα λόγια, έχει πολύ χειρωνακτική δεξιοτεχνία, πρέπει δηλαδή να είναι "μάστορας" ο ζυθοποιός για να βγουν ιδιαίτερα προϊόντα. Μπίρα είναι γεμάτος όλος ο κόσμος. Αυτό που αναζητά πλέον ο καταναλωτής είναι το ιδιαίτερο, το οποίο εμείς θέλουμε να το δώσουμε ως τοπικό προϊόν της περιοχής μας, πιστεύοντας ότι θα συμβάλουμε έτσι στο να προστεθεί ένα επιπλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα στην ταυτότητα της Πάτρας», εξηγεί ο Κώστας Αντωνακόπουλος.

Η Πατραϊκή Ζυθοποιία αρχικά απευθύνεται στην τοπική αγορά, εξετάζοντας τη ζήτηση που θα δημιουργηθεί. Το σχέδιο της όμως περιλαμβάνει και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ ο στρατηγικός σχεδιασμός της είναι βασισμένος και στην εξωστρέφεια με εξαγωγές.

Σε πρώτη φάση η Πατραϊκή Ζυθοποιία θα απασχολεί 6 άτομα, με στόχο τον διπλασιασμό του προσωπικού όσο θ' αυξάνεται η παραγωγή. Το ζυθοποιείο αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα παραγωγής 20 εκατόλιτρων, δηλαδή 2.000 λ. μπίρας, ημερησίως.

«Το σχέδιο θα υλοποιείται με σταθερά βήματα, διαφυλάττοντας πάντα την ποιότητα. Η μπίρα δεν είναι ένα υγρό που απλά το πίνεις για να ξεδιψάσεις, μπορείς να την απολαύσεις, να τη συνδυάσεις με πολλά φαγητά και να περάσεις όμορφες στιγμές με την παρέα. Θέλουμε η μπίρα μας να γίνει πρώτη ποιοτική επιλογή. Το όραμά μας είναι η μπίρα αυτή να γίνει ένα πρότυπο τοπικού προϊόντος και ένα παράδειγμα περιφερειακής ανάπτυξης. Πρέπει να γίνουμε οικονομία της παραγωγής», σχολιάζει σχετικά ο Γιώργος Αντωνακόπουλος.

Η ξεχωριστή αυτή μπίρα λοιπόν ζυθοποιείται στην Πάτρα με παραδοσιακό αργό, φυσικό τρόπο, είναι απαστερίωτη, με πλούσια γεύση, άρωμα και μέγιστη διατροφική αξία.

Σ.σ.: Για την ιστορία, το 1876 ο Λορέντζος Μάμος ιδρύει το πρώτο Ζυθοποιείο στην πόλη των Πατρών. Το 1903 απονέμεται στη Ζυθοποιία Μάμος το Πρώτο Βραβείο - Διάκριση (Δίπλωμα Τιμής μετά Χρυσού Μεταλλίου), για το προϊόν της στη Διεθνή Εκθεση Αθηνών. Για την ιστορική ΜΑΜΟΣ περισσότερα αναφέρονται στην σελίδα της www.mamos.gr.

Τη «Διώνη» θα τη δοκιμάσουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο στην αχαϊκή πρωτεύουσα, στη διάρκεια του 6ου Διεθνούς Σιρκουί Καρτ Πάτρας, με την Λουξ Cola να είναι άλλη μια χρονιά ο μέγας χορηγός της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014.

Πρόκειται για την κορυφαία ελληνική διοργάνωση στο χώρο του καρτ, για μια πραγματική γιορτή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό όπου συμμετέχουν κορυφαίοι Ελληνες και ξένοι οδηγοί, οι οποίοι εκπροσωπούν τη χώρα τους στο μοναδικό ευρωπαϊκό αγώνα πόλης που διεξάγεται στην Πάτρα.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να προσφέρει άλλη μία φορά ένα μοναδικό θέαμα, αλλά και εντυπωσιακά events τόσο στους λάτρεις των καρτ όσο και στους επισκέπτες της πόλης δίνοντας παράλληλα έμφαση στην οδική ασφάλεια .

Η αχαϊκή εταιρεία Λουξ «αγκαλιάζει» ακόμη μία φορά την εξωστρεφή αυτή διοργάνωση που προβάλλει την Πάτρα, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.

Και με αφορμή τις πατρινές εταιρείες, ΔΙΩΝΗ, ΜΑΜΟΣ, ΛΟΥΞ θα συμπληρώσουμε τη σημερινή Γωνιά της... Πάτρας με ακόμη έναν εκπρόσωπο του επιχειρείν.

** DURα και βαρβάτη

Η DUR είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία ανδρικής ένδυσης, που πάνω από μισό αιώνα δημιουργεί ρούχα σημείο αναφοράς στο ανδρικό ντύσιμο.

Απευθύνεται στο νέο, μοντέρνο και σύγχρονο άνδρα που θέλει να αποπνέει έναν αέρα άνεσης, αυτοπεποίθησης και ελευθερίας. Με έμφαση στα πουκάμισα και τα πόλο μπλουζάκια, τα ρούχα Dur διακρίνονται για τις κομψές, λιτές και άνετες γραμμές τους, ισορροπώντας ιδανικά ανάμεσα στη γοητεία του μοντέρνου και τη διαχρονικότητα του κλασικού και έρχονται να υπογραμμίσουν και να αναδείξουν τη μοναδικότητα κάθε άντρα.

Διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα, ενώ υποστηρίζεται από ένα εξίσου ισχυρό δίκτυο χονδρικής. Πέρα από την εγχώρια δραστηριότητά της, η Dur πραγματοποιεί εξαγωγές στον Λίβανο, Μέση Ανατολή, στην Αρμενία, την Κύπρο και διαθέτει ισχυρή εμπορική παρουσία στην Πράγα - Τσεχία. Μ. ΓΕΛΑΝΤΑΛΙΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις
Επιχειρηματικότητα