Ηλεκτρονική Έκδοση

Χωρίς κοινούς στόχους

G20: Αναζητώντας την ανάπτυξη

Σύνοδος με αποκλίνουσες εκτιμήσεις ειδικά από τη Γερμανία

Η ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνόδου της G20.

Καθώς οι κορυφαίες ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ομάδας των 20 (G20) συναντώνται για να αλλάξουν τίποτε λιγότερο από το «πεπρωμένο» της παγκόσμιας οικονομίας, τα μέλη παραμένουν διχασμένα όσον αφορά το πώς θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο, με τη Γερμανία να αρνείται τις εκκλήσεις των ΗΠΑ για περισσότερα μέτρα από τις κυβερνήσεις για την τόνωση της οικονομίας.

Ανοίγοντας αυτή τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20, ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών Τζο Χόκεϊ παρουσίασε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την προώθηση της παγκόσμιας ανάπτυξης, την προστασία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος και το κλείσιμο των φορολογικών παραθύρων για τις γιγάντιες πολυεθνικές.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις βρίσκονταν επίσης ψηλά στην ημερήσια διάταξη όταν οι οικονομικοί αξιωματούχοι της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας είχαν χθες, Παρασκευή, στο Κερνς την πρώτη τριμερή συνάντησή τους εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια.

Στην ατζέντα της G20 βρίσκονται επίσης τα σχέδια για να περιορισθεί η απώλεια εισοδήματος από τις πολυεθνικές που μεταφέρουν τα κέρδη τους σε χώρες με χαμηλή φορολογία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία